«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пікантний маринад, що перетворює найпростішу рибу в смакоту – таку скумбрію ви ще не їли

Хочете замість копченої або солоної риби спробувати щось новеньке?

Тоді цей рецепт саме для вас. Повірте, з таким маринадом будь-яка риба стане гідною святкового столу. Ніжна, в міру солона з тонким пряним ароматом вона стане улюбленою і бажаною. Швидше за все, все необхідне на кухні вже є, так що справа виключно за вибором риби. В нашому випадку це скумбрія.

Інгредієнти:

скумбрія – 2 шт.
цибуля ріпчаста – 5 шт.
 чорний перець горошок
духмяний перець горошок – 10-12 шт.
коріандр в зернах – 2/3 ч.л
гірчиця в зернах – 2/3 ч.л
лавровий лист – 2-3 шт.
оцет 9% – 50 г
олія соняшникова – 120-140 г
мед (можна замінити на цукор) – 1 ст.л
сіль – 1 ст.л
томатна паста або кетчуп – 4 ст.л
Приготування:
Скумбрію потрошимо, відокремлюємо голову і хвіст, а потім нарізаємо на шматочки не більше 2 см завтовшки. Для зручності тушки злегка підморожуємо.
Нарізаємо півкільцями цибулю. Беремо відповідну ємність. Дно вистилаємо цибулевою подушкою, потім викладаємо в 1 шар шматочки риби, розміщуючи якомога щільніше один до іншого. Рибу знову покриваємо цибулею. Укладаємо наступний шар риби і цибулі.

У сотейник відправляємо всі спеції, вливаємо оцет, олію, додаємо сіль і томатну пасту або кетчуп і перемішуємо. Відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння. Даємо покипіти буквально півхвилини, щоб маринад став однорідним, а потім прибираємо з плити до охолодження.
Заливаємо рибу маринадом і відправляємо в холодильник не менше ніж на добу. Якщо з яких-небудь причин маринаду не вистачає для того, щоб покрити рибу повністю, готуємо його додатково, але в меншому обсязі, просто витримуючи потрібну пропорцію.
Через добу риба готова. Саме час дістати її і подати до столу. Цибулю видаляти не варто, вона в цьому маринаді також виходить дуже смачною. При бажанні замаринувати таким способом можна і філе. При цьому варто врахувати, що рибу потрібно викладати не більше ніж в 2 шари
Більш докладно про те, як смачно замаринувати навіть саму бюджетну рибу, в відео:
 

Все буде Україна