«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Пиріжки за цим рецептом виходять такі смачні, що їх з’їдають ще гарячими

Головним секретом успіху цього рецепту є ідеальне тісто. Воно виходить ніжним, повітряним і злегка нагадує листкове, завдяки своїй пухирчастій структурі.

Хоча для начинки можна вибрати будь-які інгредієнти, з молодою тушкованою капустою пиріжки стають особливо смачними.

Тісто:

  • Пшеничне борошно — 4,5 скл.
  • Дріжджі — 1 ч. л.
  • Вода — 1 скл.
  • Рослинна олія — 3 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Морська сіль — 1 ч. л.
  • Окріп — 1 скл.

Начинка:

  • Молода капуста — 700 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Зелена цибуля — 1 пучок
  • Рослинна олія — 2-3 ст. л.
  • Вода — 0,5 л
  • Спеції за смаком

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску насипте 3 ст. л. борошна, додайте олію, цукор і сіль, ретельно перемішайте.
  2. Не перестаючи помішувати, влийте склянку окропу та залиште на 5-7 хвилин, щоб суміш трохи охолонула.
  3. Поки тісто настоюється, підігрійте олію на сковороді, обсмажте дрібно нарізану ріпчасту цибулю, додайте натерту на крупній тертці моркву та тушкуйте до м’якості.
  4. Дрібно наріжте капусту та додайте до сковороди. Залийте водою та тушкуйте на невеликому вогні близько 30 хвилин.
  5. Наприкінці додайте подрібнену зелену цибулю, обсмажені овочі, сіль і спеції. Продовжуйте тушкувати ще 3-5 хвилин, щоб випарувалася зайва рідина.
Все буде Україна