Пісні пампухи на Святвечір: традиційний рецепт
Їх подають до куті, узвару, а під час Святвечора готують пісні пампухи без яєць та молока. На Різдво господині частіше додають дріжджі, вершкове масло, цукор та начинку, щоб пампухи були пухкі, ароматні й золотисті. У цій статті зібрано найкращі рецепти пампухів: для Святвечора — пісні і прості, для Різдва — пишні та святкові.Пісні пампухи на Святвечір: традиційний рецепт
Інгредієнти:
борошно — 500 г
дріжджі сухі — 7 г
вода тепла — 300 мл
цукор — 2 ст. л.
сіль — 1/2 ч. л.
олія для смаження
Як приготувати:
У теплій воді розчинити дріжджі, додати цукор і залишити на 10 хвилин.
Всипати борошно, сіль і замісити еластичне тісто.
Накрити і залишити у теплому місці на годину.
Коли тісто збільшиться в об’ємі, відщипувати невеликі шматочки і формувати кульки.
Дізнатися більше
борошно
Нагріти олію й обсмажувати пампухи до рум’яної скоринки.
Викладати на паперовий рушник, щоб забрати зайву олію.
На Святвечір пампухи подають без кремів і начинок, інколи посипають цукром або поливають медом. Вони легкі, ароматні і прекрасно поєднуються з узваром та кутею.Пісні пампухи з начинкою: варення або мак
Інгредієнти:
дріжджове тісто, як у попередньому рецепті
макова начинка або густе повидло
ложечка цукрової пудри для подачі
Приготування:
Сформувати кульку з тіста, розплющити у коржик.
Покласти ложечку начинки, защипнути краї.
Обсмажити на олії до золотистого кольору.
Остудити й посипати цукровою пудрою.Цей варіант особливо смачний для дітей та гостей, які люблять солодке, але дотримуються посту