Пляцок “Нутелла” – найсмачніший тортик з медовим смаком: випікаємо 2 види тоненьких коржів, перемащуємо ніжним  заварним кремом і отримуємо справжню смакотуПляцок

26 квітня 2025 р. 19:54

Пляцок “Нутелла” – найсмачніший тортик з медовим смаком: випікаємо 2 види тоненьких коржів, перемащуємо ніжним  заварним кремом і отримуємо справжню смакотуПляцок

Пляцок “Нутелла” – найсмачніший тортик з медовим смаком: випікаємо 2 види тоненьких коржів, перемащуємо ніжним  заварним кремом і отримуємо справжню смакотуПляцок
Мій улюблений пляцок  Нутелла у вигляді 🦓 зебри.

 

Продукти:

Інгредієнти для білих коржів:

🤍Яйця-3 шт.(С0)
🤍Цукор -170 гр.
🤍Щіпка солі
🤍Мед – 2 ст.л
🤍Вершкове масло-90 гр.
🤍Сода 1ч.л
🤍 Борошно 450 гр. (+/-)
Приготування:

🌸У мисці змішати всі інгредієнти, крім борошна і відправити на водяну баню, поки все не розчиниться!

 

🌸 Потім поступово вводимо борошно і замішуємо м’яке тісто.

🌸Ділімо на 3 частини, розкачуємо і проколюємо вилкою весь лист.

🌸 Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку при 180 ° С приблизно 5 хвилин.

Інгредієнти для шоколадних коржів:

🤎Яйця-3 шт.(С0)
🤎Цукор -170 гр.
🤎Щіпка солі
🤎Мед – 2 ст.л
🤎Вершкове масло-90 гр.
🤎Сода 1 ч.л
🤎Борошно 400 гр. (+/-)
🤎Какао -50 гр.

🌸У мисці змішати всі інгредієнти, крім борошна та какао. відправити на водяну баню поки все не розчиниться!

🌸 Потім поступово вводимо борошно з какао і замішуємо м’яке тісто.

🌸Ділімо на 3 частини, розкачуємо і проколюємо вилкою весь лист.

🌸 Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку при 180 ° С приблизно 5 хвилин.

Заварний крем:Заварний крем

✔️Жовтки-5шт.
✔️Цукор-180 гр.
✔️Кукурузнії‌ крохмаль-3 ст./л.(гіркою)
✔️Молоко-1л.
✔️Вершкове масло-400 гр.
✔️Ванілін

У кострулі додаємо жовтки від яєць, цукор, крохмаль і трохи молока вливаємо із загальної маси. Перемішаємо добре до однорідності і не перестаючи перемішувати, вливаємо повністю все молоко!

Відправляємо на плиту -(потудність середня)

🔴Перемішувати обов’язково постійно, не перестаючи! До появи перших бульбашок!

❤️ Потім накриваємо харчовою плівкою в контакт! І прибираємо набік повністю охолонути. (При кімнатній температурі)

Далі Збити масло кімнатної‌ темп. з ваніліном 2хв. і по ложечці додавати у заварну суміш, ще збити трохи і готово.

🟤Збираємо торт білий корж-крем-коричневий корж-крем і т.д.
Прикрасити за бажанням і смаком!
 

Читайте також