Пляцок “ПОЛУНИЧНІ КОРАЛІ” – смачніше ніж ТІРАМІСУ З ПОЛУНИЦЕЮ (чудова випічка за рецептом української господині)

19 жовтня 2025 р. 22:15

Увесь полуничний сезон цей мегасмачний пляцок – мій фаворит

Якщо хочете зрозуміти його смак, то уявіть ТІРАМІСУ з полуницею. Так от, цей пляцок значно смачніший за знаменитий десерт. І відразу Покажу, як приготувати мій улюблений пухкий чудо-бісквіт без розпушувача. Усе просто, легко, ніжно, повітряно і дуже, дуже смачно. Від щирого серця рекомендую приготувати його усім!

Пляцок розміром 18х28 см
Вага 2 кг 200 г
Висота 7 см

ПРОДУКТИ:

Бісквіт:

6 яєць С1
1/3 ч.л. солі
170 г цукру
10 г ванільного цукру
155 г борошна
35 г кукурудзяного крохмалю

400 г полуничного пюре
50-70 г цукру
30 г кукурудзяного крохмалю
Шоколадна маса:

120 г чорного шоколаду
50 г вершкового масла
35 мл вершків жирністю 33-36%
Крем:

500 мл вершків для збивання жирністю 33-36%
250 г маскарпоне
70 г цукрової пудри
Крім того:

50-100 г натертого чорного шоколаду для оформлення верху та боків пляцка
 

Читайте також