Пляцок «Урочистий» – домашня випічка,🍰 яка додасть магії Вашому святу. Чудовий рецепт від української господині

27 травня 2025 р. 22:00

Пляцок «Урочистий» – домашня випічка,🍰 яка додасть магії Вашому святу. Чудовий рецепт від української господині

Пляцок «Урочистий» – домашня випічка,🍰 яка додасть магії Вашому святу. Чудовий рецепт від української господині

Пляцок «Урочистий» – домашня випічка,🍰 яка додасть магії Вашому святу.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

320 г масла
650 г борошна
20 г розпушувача
250 г цукру
4 жовтки
60 г сметани
30 г какао
Сирна начинка:

600 г сиру
90 г цукру
40 г ванільного цукру
40 г кукурудзяного крохмалю
50 г сметани
3 білки
1/2 ч.л. куркуми
100 г маку
Крем:

400 мл молока
110 г цукру
200 г масла
40 г ванільний пудинг
40 г ванільного цукру
Додатково:

200 г чорносливу
100 г арахісу
ПРИГОТУВАННЯ:

Тісто:

1. До масла додати борошно, розпушувач та цукор, злегка перетерти. Далі жовтки та сметану, замісити тісто.

2. Тісто розділити на дві рівні частини, до однієї додати какао та вимісити до однорідності.

Сирна начинка:

1. До перемеленого сиру додати звичайний та ванільний цукор, крохмаль, сметану, 3 білки, куркуму та перетерти блендером до однорідності.

2. До 1/3 частину сирної  начинки, додати мак та вимішати до однорідності.

Світлий корж:

Світле тісто розкачати у форму 25×35см, додати дрібно нарізаний чорнослив та підсмажений подрібнений арахіс, поверх викласти сирну начинку. Випікати 40 хв при 170 °С.

Темний корж:

Темне тісто розділити на дві частини, одну з яких відкласти у морозильну камеру на 20 хв. Другу частину розкачати у форму 25×35 см, викласти сирну начинку з маком та притерти тістом з морозильної камери. Випікати 30 хв при 170 °С.


Крем:

1. У 200 мл холодного молока розчинити пудинг і поволі, при помішуванні, влити у 200 мл киплячого молока з цукром. Довести до кипіння, проварити 3-4 хв й охолодити.

2. М’яке масло збити з ванільним цукром. Порціями додавати заварний крем, продовжуючи збивати.

Складання:

1. Коржі розрізати поперек на 2 частини. Кінцевий розмір буде 17×25 см!


2. Послідовність:
світлий корж (начинкою до крему)
1/3 крему
темний корж (начинкою до крему)
1/3 крему
темний корж (нижньою частиною до крему)
1/3 крему
світлий корж (начинкою до крему).

3. У холодильник на 12 год й оздобити за бажанням.


 

Читайте також