Інгредієнти:
сало – 1 кг
сіль – 5 ст.л.
перець запашний мелений – 1 ч.л.
перець червоний гострий – 1 ч.л.
паприка – 1 ч.л.
часник – 5 зубчиків
лавровий лист – 2 шт.
Як готувати:
1. У ємності змішуємо спеції для засолювання. Часник подрібнюємо на терці і додаємо до спецій.
2. Сало промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками і обвалюємо в суміші спецій. Я використовую – грудинку, оскільки не люблю голе сало. Розміри шматків – приблизно 10 на 10 см, висотою приблизно 7 см.
3. Солити сало будемо в банці. Шматки раз за разом обвалюємо і викладаємо шарами в банку. Залишки спецій висипаємо зверху. Закриваємо банки капроновими кришками і ставимо в холодильник.
4. Що робити, якщо в процесі засолювання, з’явилася рідина в банках? Кажуть, що це не страшно і досить просто злити її і засипати новою порцією солі. Після маніпуляцій банку слід інтенсивно потрясти.
5. Після чотирьох діб банку витягаємо. Очищаємо шматочки сала від солі і кожен шматочок загортаємо в фольгу. У такому вигляді сало можна сміливо відправляти в морозилку на зберігання.