Про оливки і чути не хочу, після того, як спробувала маринований виноград! Розкіш круглий рік!
Про оливки і чути не хочу, після того, як спробувала маринований виноград! Розкіш круглий рік!
Інгредієнти на 0,5 л банку:
200 гр. винограду
5 горошин запашного перцю
1 лавровий лист
1 паличка кориці
3 бутона гвоздики
20 мл. оцту 9%
1 стакан води
1/2 ч.л. солі
2 ч.л. цукру
Приготування:
Помийте виноград і просушіть.
Розділіть його на грона по 3-4 ягідки, або відокремте акуратно кожну. Стерилізовані банки наповніть виноградом.
Для маринаду змішайте воду і всі спеції (крім оцту), доведіть до кипіння. Корицю і лавровий лист приберіть.
У банку додайте оцет і залийте киплячим маринадом. Закрийте кришкою, переверніть і дайте охолонути. Зберігайте в холодильнику. Смачного!!!