Простий рецепт дуже смачного ніжного вишневого тортика без складнощів
Готується дійсно легко, навіть вирівнювати або прикрашати не потрібно. А за смаком ніжний і найголовніше просочений (знаю, що багато хто вважає такі торти сухими, але у мене такого не буває).
Інгредієнти на торт 18 см в діаметрі
Бісквіт:
Яйця ( С0 ): 5 шт
Цукор: 160г
Молоко: 60мл
Олія: 50мл
Борошно: 160г
Какао: 25г
Розпушувач: 10г
крем:
Вершковий сир: 300г
Вершки 33-35%: 150мл
Цукрова пудра: 80г ( або за смаком )
Ванілін: 1 / 4ч.л
Начинка + сироп:
Вишня заморожена: 300г
Цукор: 100г
Приготування:
Бісквіт
1. Яйця збиваємо міксером до пишної світлої піни. Сліди від вінчиків повинні залишатися на поверхні збитих яєць 5 секунд. Добре збиті яйця — це запорука гарного пишного бісквіта. Якщо міксер слабкий, краще збивати білки і жовтки окремо, а потім з’єднати.
2. Борошно з’єднуємо з какао і розпушувачем, потім просіюємо в яйця в 3 прийоми. Акуратно вмішуємо борошно вінчиком або силіконовою лопаткою. Тісто в результаті має бути таким же пишним, як збиті яйця.
3. Тепле (або кімнатної температури) молоко змішуємо з олією без запаху.
4. Тонкою цівкою вливаємо в тісто і акуратно вмішуємо вінчиком, щоб тісто не втрачало своєї повітряності. В результаті тісто стане більш рідким, але як і раніше має залишитися повітряним.
5. Переливаємо тісто в форму для випічки, у мене це кондитерське кільце. Стінки змащувати маслом не потрібно. Бісквіт повинен чіплятися за стінки форми під час випічки, а не з’їжджати вниз по маслу.
6. Випікаємо бісквіт при 180 градусах 40-50 хвилин в залежності від вашої духовки. Готовність перевіряємо шпажкою.
7. Готовий бісквіт виймаємо з форми, попередньо проходимо уздовж стінок вузьким ножем.
8. Остуджуємо при кімнатній температурі, прибираємо в пакет, потім в холодильник на 5-12 годин (якщо дозволяє час), щоб волога рівномірно розподілилася і коржі не сильно кришилися.
Начинка
9. Заморожена вишня повинна розтанути. Перекладаємо її в сотейник, додаємо половину порції цукру 50г (можна на око).