Простий рецепт, який підходить для чаювання, порадує всю сім’ю. Готуйте легко та економно — справжній кулінарний скарб!
Інгредієнти:
Тісто:
молоко тепле – 200 мл
кефір – 100 мл
дріжджі сухі- 4 г
цукор – 20 г
олія – 50 мл
1 яєчний білок
борошно – 390-400 г
сіль – 4 г
Начинка:
сир кисломолочний – 180 г
сир твердий – 180 г
Для змащення:
вершкове масло – 60 мл (для тіста)
олія – 60 мл (для тіста)
1 яєчний жовток (для булочок)
кунжут (за бажанням для посипання)
Приготування:
Тісто:
У мисці змішую тепле молоко з кефіром, дріжджами та цукром. Додаю олію і перемішую. Вбиваю яєчний білок, перемішую. Всипаю борошно та сіль, замішую тісто руками. Накриваю харчовою плівкою та залишаю відпочити на 30 хвилин в теплому місці, тісто не повинно сильно підніматися.
Начинка:
До кисломолочного сиру натираю на терці твердий сир та перемішую. Можна нарізати петрушку або зелену цибулю, виходить теж дуже смачно
Дістаю тісто з миски, розділю на 4 частини, формую колобки і розкачую в круглі коржики діаметром 20 см, можна розкачати одразу 4 шари одночасно. Складаю один на одного і між шарами щедро посипаю крохмалем.
Тепер одразу усі 4 шари разом розкачую в дуже тонкий прямокутний пласт. Тонкі шари складаю один на одного і між ними змащую олією з розтопленим вершковим маслом.
З одного краю викладаю начинку, загортаю в рулет, відрізаю. Знову начинку і в рулет, так отримую 3 рулети.
Розрізаю на частини шириною 3 пальці. Отримані заготовки перекладаю на деко. Змащую жовтком, посипаю кунжутом, після чого ставлю в духовку за температури 180 градусів на 25 – 30 хвилин