Рецепт печива, який ми дуже любимо. Завжди печу коли потрібно багато, швидко та смачно!

02 серпня 2025 р. 10:50

Рецепт смачного домашнього печива

Ароматне, хрумке зовні і розсипчасте всередині, готується нашвидкуруч із найпростіших інгредієнтів;)
Вершкове масло (або маргарин) потрібно розтопити та охолодити. Вливаю його в миску, де замішуватиму тісто.
Всипаю цукор, ванільний цукор та сіль.
Перемішати віночком.

Додаю яйця.Вимішую. Додаю крохмаль та перемішую до однорідності.
Всипаю половину борошна та розпушувач.

Тепер додаю борошно, що залишилося, і замішую м’яке, нелипке тісто.

*Тісто таке жовте, тому що яйця були домашні
Тісто кладу в пакет і прибираю в холодильник на 1-2 години або морозильну камеру. Тісто охолоне і його буде зручно розкочувати. Якщо немає часу, можна відразу катати кульки і викладати на деко.

Стіл присипаю борошном. Охолоджене тісто поділяю на 3 частини, кожну розкочую в тонкий пласт 4…5 мм. Чим тонше тісто, тим хрусткішим буде печиво.І вирізую візерунками. Тут можна залучити дітей, вони будуть у захваті)
Печиво кладемо на деко з пергаментом. За бажання можна втиснути половинку або четвертинку волоського горіха.
Випікати печиво потрібно при 190 ° С – 15 … 18 хвилин або до рум’яності.
Ще гаряче печиво обвалюю в цукровій пудрі.
Виходить приблизно 1 кг 100г готового печива.

Дуже смачне печиво, що довго зберігається і всім подобається)

Печиво “Хвилинка”

200 г вершкового масла (можна маргарин)
220 г цукру
110 г крохмалю (можна будь-який)
500 г пшеничного борошна
4 яйця
2 ч.л. розпушувача
дрібка солі
8 г ванільного цукру
горіхи (за бажанням)

Читайте також