Рецепт смачної квашеної капусти в банці. Так квасили ще наші бабусі
Квашена капуста дуже смачна та корисна. Готувати її надзвичайно просто та не потребує багато зусиль
Квашена капуста дуже смачна та корисна. Готувати її надзвичайно просто та не потребує багато зусиль. Родина буде дуже задоволена такою закускою. А ще її можна додавати під час приготування різноманітних страв.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна 1 кач.;
- Морква великого розміру 2 шт.;
- Вода очищена 2 л.;
- Сіль кам’яна 3 ст. л.;
- Цукор пісок 2 ст. л.;
- Спеції.
Спосіб приготування:
- Наріжте тонко капусту за допомогою спеціального ножа.
- Натріть на тертці з великими отворами моркву.
- Все перемішайте, перетріть руками та складіть в скляну банку, яку поставте в глибоку миску.
- Змішайте воду, сіль, спеції та закип’ятіть.
- Залийте капусту так, щоб розсіл переливався через верх.
- Банку потрібно залишити відкритою на 2 доби.
- Час від часу довгим гострим ножем протикайте капусту до самого дна, щоб вона не гірчила.
- Злийте розсіл через кришку з дірочками.
- Додайте в нього цукор та залийте ним капусту.
- Закрийте банку кришкою та приберіть на добу в холодильник.
Смачного!