Рецепт не солодкої паски
Список інгредієнтів:
100 грам дріжджів
10 жовтків
2-3 ст. ложки цукру
1 л. молока
150 грам сметани
150 грам масла
1 ст. л. смальцю
100 грам оліїї
сіль
2,2 кг борошно (приблизно)
Рецепт не солодкої паски
Покроковий рецепт приготування:
Робимо опару. В теплому молоці розчиняємо дріжджі, цукор, 8 ложок борошна із загальної кількості.
Даємо 20 хвилин, щоб добре підійшло, має утворитися шапочка.
Окремо робимо здобу. Жовтки збиваємо з сметаною, м’яким маслом, смальцем, додаємо сіль.
Вливаємо до опари. Поступово добавляємо борошно, поетапно, щоб незабити тісто.
Вимішуємо руками поступово вливаючи олію. Так легше вимішується.
Місимо довго, тісто не туге, від рук має відлипати.
Ставимо в тепле місце для підйому на 1 годину.
Потім знову обминаємо і даємо ще раз підійти (1 год).
Форми змащуємо смальцем і накладаємо менше як на половину тіста.
Даємо у формах добре підійти (40 хв).
Рецепт не солодкої паски
Форми мають бути наповнені майже до вершин.
Рецепт не солодкої паски
Прикрашала з прісного тіста, а також косами з дріжджового.
Рецепт не солодкої паски (фото Оксани Костик)
Змастити збитим яйцем, прісне тісто не змащуємо (так пасочка матиме один темніший колір, а декор світлий).
Випікала при температурі 170 гр.С 1 год.15 хв. (орієнтуйтесь на свою духовку).
Вітаю всіх господиньок з прийдешнім Великоднем і смачної Пасочки всім