Різдвяне медове печиво “шишки” до чаю
Вони гарно виглядають, а завдяки своєму аромату створять справжню святкову атмосферу у вашому домі.
Ділюся рецептом приготування:
Яйця збити з цукром, сіллю і медом. Після з’єднання інгредієнтів додаємо розм’якшене вершкове масло і приправляємо сушеною апельсиновою цедрою і ванільним цукромВсе перемішати, додати борошно з розпушувачем і замісити тісто.Порада: щоб вийшло однорідне тісто без грудочок, заздалегідь просійте борошно і двічі додайте його до суміші.Від тіста відривайте невеликі шматочки і формуйте з них кульки діаметром 3 см. Сформуйте з них печиво, що нагадує форму конусів.За допомогою ложки зробіть кілька борозенок, що нагадують лусочки соснової шишки. Повторіть так з усім печивом.Викладіть шишки на деко, застелене папером для випікання, змастіть збитим жовтком і випікайте в розігрітій до 180°C духовці 15 хвилинЗалиште різдвяні медові шишки охолонути та зберігайте в герметичній ємності в темному прохолодному місці. Подавайте, посипавши цукровою пудрою.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 60 гр
- цукор – 50 гр
- яйце – 1 шт
- борошно – 210 г
- мед – 1 ст.л.
- розпушувач – 1 ч.л
- сіль – 1 дрібка
- ванільний цукор – 8 г
- спеція для пряників – 1/2 ч. л
- сушена цедра апельсина – 1 ч. л
Для змащування:
- яєчний жовток – 1 шт