«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Різдвяне медове печиво “шишки” до чаю

Прикрасьте свій різдвяний стіл оригінальними солодощами у вигляді новорічних шишок

Вони гарно виглядають, а завдяки своєму аромату створять справжню святкову атмосферу у вашому домі.

Ділюся рецептом приготування:

Яйця збити з цукром, сіллю і медом. Після з’єднання інгредієнтів додаємо розм’якшене вершкове масло і приправляємо сушеною апельсиновою цедрою і ванільним цукромВсе перемішати, додати борошно з розпушувачем і замісити тісто.Порада: щоб вийшло однорідне тісто без грудочок, заздалегідь просійте борошно і двічі додайте його до суміші.Від тіста відривайте невеликі шматочки і формуйте з них кульки діаметром 3 см. Сформуйте з них печиво, що нагадує форму конусів.За допомогою ложки зробіть кілька борозенок, що нагадують лусочки соснової шишки. Повторіть так з усім печивом.Викладіть шишки на деко, застелене папером для випікання, змастіть збитим жовтком і випікайте в розігрітій до 180°C духовці 15 хвилинЗалиште різдвяні медові шишки охолонути та зберігайте в герметичній ємності в темному прохолодному місці. Подавайте, посипавши цукровою пудрою.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 60 гр
  • цукор – 50 гр
  • яйце – 1 шт
  • борошно – 210 г
  • мед – 1 ст.л.
  • розпушувач – 1 ч.л
  • сіль – 1 дрібка
  • ванільний цукор – 8 г
  • спеція для пряників – 1/2 ч. л
  • сушена цедра апельсина – 1 ч. л

Для змащування:

  • яєчний жовток – 1 шт
Все буде Україна