Салат «Овочевий мікс» на зиму: одна з наших найулюбленіших заготовок, готую багато, підходить до будь-якого гарніру
Інгредієнти:
Помідори 1,5 кг
Огірки 1 кг
Капуста білокачанна 500 г
Перець (Ласточка) 700 г (очищений)
Морква 500 г (очищена)
Цибуля ріпчаста 300 г (очищена)
Часник 1 головка
Кріп (або улюблена зелень) 50 г
Цукор 40 г
Сіль 25 г
Олія 100 г
Оцет 9% 40 мл
Приготування:
Спочатку підготуємо та наріжемо всі овочі. Огірки кільцями.
Помідори наріжемо часточками в залежності від їх розміру.
Солодкий перець (болгарський або ласточка, як у мене) очистимо і наріжемо соломкою.
Звичайну білокачанну капусту потрібно просто нашаткувати.
А моркву наріжемо соломкою, як перець. Вагу моркви в інгредієнтах вказую в чистому вигляді
На цю кількість салату потрібна одна головка часнику. Очищаємо та нарізаємо пластинами
Червону цибулю нарізаємо півкільцями, якщо червоної немає, підійде і звичайна.
Всі овочі з’єднуємо та перемішуємо, акуратно, щоб не пошкодити м’які помідори. Перемішати потрібно зараз, тому що сіль може потім погано розподілитися.
Потім нашаткуємо зелень, у мене це кріп, додамо до овочів. Замість кропу можна взяти іншу улюблену зелень і можна навіть додати трохи більше
Додамо сіль, цукор, олію без запаху і оцет. Цукор та сіль можна брати за своїм смаком, спробуйте салат і визначте чи всього Вам вистачає. Я роблю на свій смак, і ці пропорції для мене ідеальні. Перемішаємо і залишимо на столі за кімнатної температури на 1 годину, щоб виділився сік. Протягом години перемішайте салат дуже акуратно кілька разів
Зазвичай для такого салату заздалегідь банки не стерилізують, але я люблю все ж таки перестрахуватися, стерилізую банки над парою, кришки кип’ячу у воді.
Банки заповнюємо салатом до шийки, спочатку тільки овочі, а вже потім маринад розливаємо порівну по банках. Мені знадобилося 9 банок 0,5л і заповнилися ідеально, тому зайвого салату не залишилося.
Прикриваємо банки кришками. Важливо не закручуємо!