Шоколадний пісний торт – швидкий, але смачний рецепт приготування

07 листопада 2025 р. 14:05

Шоколадний пісний торт на олії! Дуже смачний та ароматний, а крем вас приємно здивує!

Інгредієнти:

Борошно – 250 г
Вода – 250 мл
Цукор – 150 г
Олія – 60 мл
Какао – 40 г
Сіль – дрібка
Розпушувач – 2 чайні ложки. (або 1 чайна розпушувача + 1 чайна соди!
1 чайна оцту 9% – тоді бісквіт виходить більш міцним і розрізати легше, не так кришиться!)
Для крему:

Сік з м’якоттю, будь-який – 500 мл
Манка – 3 столові ложки.
Рецепт приготування:

Борошно змішати з сіллю, какао, цукром, розпушувачем або содою.
Наливаємо воду, перемішуємо, вливаємо олію і вимішуємо тісто.
Форму застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо бісквіт 40 – 45 хвилин. Охолоджуємо на решітці.
Для крему: сік змішуємо з цукром (якщо сік не солодкий) і манною крупою, варимо на повільному вогні до густоти, накриваємо плівкою, охолоджуємо і збиваємо міксером.
Бісквіт ріжемо на 2 коржі, змащуємо кремом, формуємо торт. Верх і боки торта теж можна змастити кремом і посипати тертим шоколадом.
 

Читайте також