Шоколадний торт БЕЗ випічки з сметанковим кремом: смак просто неймовірний
Справжня знахідка, коли зайвий раз не хочеться вмикати духовку. Коржі м‘які, пухкі, смакують як бісквіт на окропі, спечений в духовці. Сам тортик в міру солодкий, соковитий, просочений; іменинник зацінив!.
Коржі:
борошно – 240 г,
какао – 30 г,
розпушувач – 10 г,
цукор – 150 г,
яйця – 2 шт.,
олія – 50 мл,
молоко – 130 мл,
сода – 1 ч.л. (неповна),
оцет – 1/2 ч.л.,
окріп – 100 мл
сметана – 700 г,
цукрова пудра – 125 г,
цукор-ванілін – 1 п.
шоколад – 80 г,
молоко – 35 мл,
масло – 30 г.
Приготування:
Приготуємо коржі. В миску просіяти борошно, какао, висипати розпушувач, трішки солі, цукор і змішати. Додати яйця, олію без запаху, молоко і вимішати дерев‘яною лопаткою до однорідності.
Всипати в тісто соду, зверху на неї вилити оцет, перемішуємо. Додаємо окріп і ще раз вимішуємо до однорідності. Готове тісто виходить густішим, як на млинці.
Добре розігріваємо суху антипригарну сковорідку. Робимо вогонь чуть більше мінімального. Виливаємо повний черпак тіста, нахиляючи сковорідку в різні боки, рівномірно розподіляємо його по ній, накриваємо кришкою і готуємо приблизно 2-3 хв., орієнтуємося на момент, коли поверхня коржа «пішла пухирцями» і стала сухою, перевертаємо на інший бік.
Перевертаємо акуратно, попередньо підваживши по кругу – корж просмажений з одного боку досить ніжний і злегка липне до сковорідки.
Знову накриваємо кришкою і смажимо іншу сторону ще приблизно 1 хв. Не робіть надто тонкі коржі, бо важко буде перевертати і вони будуть ламатися. Якщо сильно будуть липнути і не зможете перевертати, то наступні рази змащуйте злегка олією за кожним разом. Я не змащувала.
Готові коржі викласти на решітку і дати повністю охолонути. У мене вийшло 6 коржів, які я підрівняла тарілкою d18 см, обрізки змолола блендером для обсипки.
Для глазурі всі складові розтопити на водяній бані, помішуючи до однорідності.
Акуратно розподіляємо глазур по верху торта і кладемо в холодильник ще на 15 хв. Після цього витягаємо торт з форми, обмащуємо боки кремом, обсипаємо крихтами і ще на 10 хв. в холодильник.
Для крему змішати до однорідності сметану, цукрову пудру і цукор-ванілін лопаткою.
Якщо сумніваєтеся в своїй сметані, краще попередньо її відцідити. Кілька ложок крему відкласти для обмащення боків.
Торт, щоб був рівним, я збирала за допомогою кондитерського кільця. Перемащуємо кожен корж, крім верхнього, кремом. Накриваємо харчовою плівкою і кладемо в холодильник на 1 год.