Сільський сливовий пиріг: ідеальна швидка випічка
Якщо потрібен швидкий і смачний десерт до чаю, то в сливовий сезон це найкращий варіант. Результат завжди чудовий.
Пиріг такий пекла моя мама. Це пиріг з дитинства. Тепер печу я і пече моя дочка. Якщо будуть внучки, то і їх навчу.
Необхідні продукти:
500-600 гр слив
3 яйця
1 стакан цукру (можна менше за смаком)
100 гр розм’якшеного вершкового масла
1 стакан кефіру, кислого молока або йогурту
2 склянки борошна
0,5 ч. л. соди
Як приготувати сливовий пиріг
Сливи мию, розрізаю навпіл і виймаю кісточки
Яйця збиваю з цукром. До збитої маси додаю розм’якшене вершкове масло і ще раз все гарненько збиваю. В окрему миску виливаю кефір і додаю туди соду. Перемішую і даю постояти пару хвилин.
До яйцям з цукром і маслом додаю кефір. Перемішую і додаю просіяне борошно. Ще раз перемішую. Виходить тісто консистенції густої сметани. У змащену форму виливаю половину тіста і викладаю половину слив
Шар тіста зі сливами заливаю половиною тіста. Зверху викладаю останні сливи зрізом вниз. Сливи можна злегка втиснути в тісто.
У духовку, розігріту до 180 градусів, ставлю пиріг для випічки. Він печеться хвилин 50 або трохи більше. Як тільки пиріг зазолотиться, перевіряю зубочисткою на готовність
Пиріг остуджую. Тільки після цього нарізаю і подаю. Тут добре видно, що ці сливи мало соковиті. З соковитих слив виходить інший пиріг: з красивими багряними потьоками, більш вологий і соковитий
Пиріг виходить напрочуд ситним, з чудовим вершково-сливовим смаком. Він не нудотний, з дуже гармонійним поєднанням тіста і запечених слив.