Ситний салат із капусти на кожен день – він на 100% зайде любителям олів’є та вінегрету

17 жовтня 2025 р. 22:42

Цей рецепт для тих, кому стандартні салати з капусти вже давно набридли

Також він на 100% зайде любителям олів’є та вінегрету. Тут вам і консервований горошок, і відварена картопля, і цибулька. Коріння страва бере із сіл Німеччини. А ми знаємо, що німці люблять поїсти смачно, швидко та дуже щільно.

Інгредієнти:

Картопля – 600 г

Капуста червонокачанна – 300 г
Цибуля – 1 шт.
Мариновані огірки – 5 шт.
Консервований горошок – 200 г
Соняшникова олія – 200 мл
Яйце – 1 шт.
Цукор – 1 ч. л.
Сіль – 2 ч. л.
Гірчиця – 1 ст. л.
Часник – 2 зуб.

Лимонний сік – 30 мл
Приготування:

У підсоленій воді відваріть картоплю у мундирах.

Дрібно наріжте капусту. Висипте в тарілку, додайте 1 ч. л. ложку солі і добре її відіжміть.

Наріжте цибулю півкільцями, викладіть у глибоку миску і залийте кип’ятком на 5 хвилин. Так смак буде м’якшим.

Тим часом очистіть картоплю від шкірки і наріжте маленькими квадратиками або скибочками.

Мариновані огірки наріжте кругляшками. Дістаньте горошок із банки.

Вийміть нарізану цибулю з води та з’єднайте всі інгредієнти в єдиному посуді.

Приступайте до приготування заправки: у чаші блендера змішайте олію, яйце, гірчицю, цукор та сіль.

 

Насамкінець додайте в соус пропущений через прес часник і сік половини лимона. Ще раз розмішайте блендером до однорідності.

Заправку, яка вийшла, додайте в миску з овочами. Все акуратно змішайте. Можете подавати до столу.Цей апетитний німецький салат можна вважати цілком самодостатньою стравою. Адже вистачить і 300 грамів, щоб угамувати голод
 

Читайте також