«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

СКУМБРІЯ В БУТИЛЦІ — як копчена, справжній делікатес! Рибка виходить смачнішою за копчену! Спробуйте й оцініть!

СКУМБРІЯ В БУТИЛЦІ — як копчена, справжній делікатес! Рибка виходить смачнішою за копчену! Спробуйте й оцініть!

СКУМБРІЯ В БУТИЛЦІ — як копчена, справжній делікатес! Рибка виходить смачнішою за копчену! Спробуйте й оцініть!  
Свіжоморожена скумбрія солиться в розсолі, а золотистого кольору, як у копченої риби, їй надають цибулиння та чай. Засолювання скумбрії в домашніх умовах дуже просте, сама риба жирна, тому на смак вона здасться слабосоленою.  

Для рецепта засолювання скумбрії знадобляться:  
- Свіжоморожена скумбрія — 3 штуки.  

Для розсолу:  
- 1 літр води,  
- цибулиння — дві жмені,  
- суха заварка чорного чаю — дві ст. ложки,  
- сіль — три ст. ложки,  
- 1,5 ст. ложки цукру.  

Беремо сиру скумбрію, потрошимо, промиваємо, обрізаємо голови та хвости. Готуємо розсіл для засолювання: наливаємо в каструлю воду, додаємо сіль, цукор, чайну заварку та цибулиння, доводимо до кипіння, потім охолоджуємо й проціджуємо.  

Обрізаємо пластикову пляшку — вона буде використовуватися як ємність для засолювання. Зручно використовувати півтора- або дволітрову пластикову пляшку з обрізаним верхом. Рибу вставляємо вертикально, при середньому розмірі в пляшку вміщується три скумбрії. Після використання пляшка просто викидається. Випотрошену скумбрію без голів і хвостів вставляємо в пластикову пляшку й заливаємо солоним чайним розсолом.  

Через три доби скумбрія, засолена в чаї з цибулинням, готова!  
На боках рибок можуть залишитися світлі плями в тих місцях, де вони торкалися стінок пляшки. На смак це не впливає — риба просочується зсередини.

Все буде Україна