«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Сливовий пиріг – за 5 хвилин готую тісто, вдавлюю в нього сливи і запікаю: мій улюблений рецепт пирога, в сезон сливи печу його часто

Сливовий пиріг – просто вдавлюю сливи в тісто і в духовку, так я готую один зі своїх улюблених пирогів до чаю

Продукти входять до складу доступні. Пиріг виходить пишний, м’який, ароматний. Можна (за бажанням) використовувати і інші фрукти або ягоди.

Рецепт:

3 яйця
щіпка солі
120 г цукру
70 мл. молока
70 мл. олії
( + / – ) 250 г борошна
10 г розпушувача
сливи – можна використовувати яблука, груші, персики, абрикоси…
2 ч. л. цукру
Приготування:

З 1 яйця ( із загальної кількості ) і олії треба зробити емульсію
У чашу блендера наливаю олію і додаю 1 яйце, притискаю ніжкою блендера яйце до дна чаші, включаю погружний блендер і не піднімаю, поки не утворюється емульсія
У мисці змішати 2 яйця з дрібкою солі.
Додати цукор, за бажанням додавайте ванілін або ванільний цукор.
Добре перемішати вінчиком або міксером
Додати молоко.
Емульсію з яйця і олії, перемішати.
Просіяти борошно і розпушувач. Борошна знадобиться орієнтовно 250 г.
Тісто по консистенції середньої густоти, легко стікає з лопатки.

Випікати буду в формі 20 * 27 см.

Змащую її олією і дно застилаю папером для випічки, до змащеної форми папір щільно «пристане».

Виливаю все тісто.
Вдавлюю сливи зрізом вгору, за бажанням ( якщо бажаєте ) хрустку скоринку, на кожен шматочок сливи викладіть трохи вершкового масла і за смаком посипте цукром
Робити це не обов’язково, пиріг і без скоринки вийде дуже смачним.
Ставлю пиріг в холодну духовку, як нагріється випікати при 180 градусах від 35 хвилин.

Можна звичайно відправити пиріг в уже розігріту духовку, але пиріг буде менш пишним.

Готовий пиріг остуджуємо, папір для випічки видаляємо.
Подаємо до столу.
Пиріг в міру солодкий, якщо любите більш солодку випічку кількість цукру можна трохи збільшити
Так само кількість цукру буде залежати від того, наскільки солодкі у Вас сливи або інші фрукти.
Приготуйте, спробуйте, а якщо Ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала про рецепт
Не забудьте поставити Лайк і поділитися в соцмережах! Дякую!
 

Все буде Україна