«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Смачненький домашній мармелад. Набагато корисніший і добріший, ніж з магазину.

Смачненький домашній мармелад. Набагато корисніший і добріший, ніж з магазину.

Дуже смачний та незвичайний десерт — вегетаріанський мармелад. Він може бути з будь-яким смаком: ягідний, фруктовий, а також покритий шоколадом. Мармелад добре підходить як смаколик в піст, дітям та вегетаріанцям, бо не містить домішок й інгредієнтів тваринного походження.

Складові на 25 цукерок:

Ягідний або фруктовий м’якуш 200 гр.;
Вода 80 мл.;
Агар-агар 10 гр.;
Цукор 50 гр.;
Чорний шоколад 150 гр.
Спосіб приготування:

Розморожений або свіжий м’якуш подрібніть блендером до однорідної маси.
Покладіть пюре в сотейник, додайте цукор і агар-агар та ретельно перемішайте.
Доведіть суміш до кипіння постійно мішаючи, щоб агар-агар не пригорів. Зробіть повільний вогонь та варіть 5 хвилин.
Розлийте пюре по силіконовим формам та залиште застигати при кімнатній температурі.
Дістаньте з форм готовий мармелад та викладіть на тарілку.
Щоб приготувати мармелад в шоколаді, поставте його спочатку на 30 хвилин в морозильну камеру. Підморожений не розтане в гарячому шоколаді, який швидко схопиться на охолодженій поверхні.
Розтопіть на водяній бані шоколад.
Швидко опускайте мармелад в шоколад та викладайте на фольгу.
Помістіть в холодильник на 15 хвилин.
Смачний та корисний мармелад готовий.

Насолоджуйтеся!

Джерело

Все буде Україна