«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Смачні мариновані кабачки на зиму: 4 прості рецепти для кожного

Кабачки є універсальним овочем, який готують різними способами

Також, господині нерідко марнують кабачки. Вони доповнять будь-яку страву та будуть добре зберігатися взимку. Існує декілька рецептів приготування маринованих кабачків, тому обирайте будь-який.

Класичний рецепт.

Інгредієнти:

  • Кабачки 1 кг.;
  • Перець чорний горошком 10 шт.;
  • Лавровий лист 2 шт.;
  • Часник 4-5 зуб.;
  • Вода питна 1 л.;
  • Оцет столовий 100 мл.;
  • Сіль 1 ст. л.;
  • Цукор 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки наріжте кільцями або кубиком.
  2. Банки простерилізуйте та покладіть в них часник, кріп, перець й лавровий лист.
  3. Зверху покладіть кабачки.
  4. Поставте воду на вогонь та дайте закипіти.
  5. Додайте цукор, сіль та оцет.
  6. Розлийте гарячий маринад по банках з кабачками та закатайте.
  7. Поставте догори дном, укутайте та залиште до повного охолодження.

Кабачки з морквою та цибулею.

Складові:

  • Кабачки;
  • Морква 2 шт.;
  • Цибуля 1 шт.;
  • Олія соняшникова 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. Моркву наріжте соломкою, цибулю – півкільцями.
  2. Смажте на пательні з додаванням олії до золотистості.
  3. Змішайте овочі з кабачками.
  4. Продовжуйте готувати за класичним рецептом.

    Кабачки з гострим перцем.

    Складові:

  5. Кабачки;
  6. Перець чилі 1 шт.;
  7. Коріандр мелений 0,5 ч. л.
  8. Спосіб приготування:

  9. Перець наріжте та додайте до маринаду.
  10. Також, покладіть коріандр.
  11. Продовжуйте готувати за класичним рецептом.
  12. Швидкі мариновані кабачки.

    Складові:

  13. Кабачки 1 кг.;
  14. Часник 3 зуб.;
  15. Кріп 1 пуч.;
  16. Оцет 100 мл.;
  17. Олія соняшникова 50 мл.;
  18. Сіль;
  19. Цукор;
  20. Спеції.
  21. Спосіб приготування:

  22. Кабачки наріжте кільцями.
  23. Додайте часник, кріп, олію, оцет та спеції.
  24. Розкладіть по чистих та стерилізованих банках й закатайте кришками.
  25. Відправте на зберігання в холодильник.
  26. Маринувати слід лише молоді кабачки, що мають тонку шкірку.
  27. Щоб вони були хрусткими, перед маринуванням посоліть їх та залиште на 15-20 хвилин.
  28. Для пікантного смаку додайте до маринаду гвоздику, корицю та чорний перець горошком.
  29. Смачного!

Все буде Україна