Рогалики — це найулюбленіша випічка з дитинства. Вони виходять ароматні, хрусткі та неймовірно смачні. А якщо додати до тіста трішки смальцю то рогалики будуть ніжні, розсипчасті та довго не черствітимуть. На відміну від рослинної олії, смалець витримує високі температури та не утворює канцерогенів.
Інгредієнти:
Вершкове масло 140 гр.;
Борошно пшеничне 400 гр.;
Смалець 60 гр.;
Сметана 100 гр.;
Молоко 100 мл.;
Жовток 2 шт.;
Лимонний сік 1 ст. л.;
Повидло.
Спосіб приготування:
Охолоджені масло й смалець змішайте з просіяним борошном до крихти.
Змішайте молоко, жовтки, сметану й лимонний сік та додайте до борошняної суміші.
Замісіть тісто, загорніть в харчову плівку та покладіть на годину в холодильник.
Розділіть тісто на 6 шматків. Кожен розкатайте та поріжте на сектори.
Покладіть на кожен сектор повидло та загорніть в рогалик.
Покладіть заготовки на деко застелене пергаментом хвостиками донизу.
Випікайте 20 хвилин в розігрітій до 180° духовці.
Готові рогалики можна присипати цукровою пудрою.
Смачного!