«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Смачний “Маківник” за рецептом української господині: повітряне макове тісто покрите сметанковим кремом з горішками

Маківник ІНГРЕДІЄНТИ:

на форму 25×35 см:
склянка об’ємом 250 мл

ТІСТО:

яйця -3 шт.
цукор – 1 скл.
молоко – 1/2 скл.
олія – 1/2 скл.
мак – 1 скл.
манна крупа – 1 скл.
борошно – 1 скл
розпушувач dr.Oetker – 1 п (10 г)
СИРОП:

цукор – 1/2 скл.
вода – 1 скл.
КРЕМ:

сметана – 200 г
цукрова пудра – 1 ч.л.
ванільний цукор dr.Oetker – 1 п (8 г)

Приготування:

Яйця збити з цукром до пишної білої маси ( 5-7хв).
Далі до цієї маси додаємо : молоко, олію, насипаємо сухий не мелений мак а також манну крупу та ретельно перемішуємо.

Наприкінці додаємо борошно і розпушувач і замішуємо вінчиком тісто.
В результаті виходить пишне тісто яке за консистенцією нагадує сметану.

Форму застеляємо пергаментом і виливаємо туди тісто.

Пекти при температурі 185 градусів 30-40 хвилин.

У готовому пирогу робимо шпажкою проколи для просочування сиропом.

Приготування сиропу:
Обʼєднати цукор і воду і довести до кипіння. Коли закипить варити 7 хвилин.
Охолодженим сиропом просочуємо  пиріг.

Приготування помадки:
Змішуємо сметану, пудру і ванільний цукор і змащуємо  пиріг. Посипаємо горішками.
Дати настоятися у холодильнику 5-6 годин.
Смачного!
 

Все буде Україна