«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Смачний салат в банках на зиму — «Баклажани по-корейськи». Готувати просто і швидко

Смачний салат в банках на зиму — «Баклажани по-корейськи». Готувати просто і швидко

Салат з баклажанів стане у нагоді в зимну пору, особливо під час посту. Готувати його дуже просто та не потребує багато зусиль. Родина залюбки посмакує такою закускою.

Інгредієнти:

Свіжі баклажани 2 кг.;
Морква 0,3 кг.;
Солодкий перець 0,5 кг.;
Ріпчаста цибуля 0,3 кг.;
Петрушка листова 0,1 кг.;
Часник 1 гол.;
Кип’ячена вода 1 ст. л.;
Цукор пісок 4 ст. л.;
Морська сіль 1 ч. л.;
Чорний мелений перець 1 ч. л.;
Коріандр мелений 1 ч. л.;
Перець гіркий;
Харчовий оцет 150 мл.;
Рослинна олія рафінована 1 скл.

Спосіб приготування:

Поріжте баклажани вздовж, не дорізаючи 1 см до плодоніжки та відваріть 10 хвилин у воді з сіллю, щоб вони стали м’якими.
У теплій воді розчиніть цукор з сіллю, далі додайте оцет, олію, суміш перців та коріандр.
Почищену моркву натріть на терці для корейської моркви, ріпчасту цибулю поріжте на півкільця, а солодкий перець на смужки.
Дістаньте баклажани, охолодіть та зніміть з них шкірку й поріжте на кубики розміром 15х15 мм.
Зелень та часник подрібніть, разом з іншими овочами додайте до баклажанів, залийте заливкою та перемішайте овочі між собою.
Візьміть харчову плівку, накрийте цю суміш, залиште її для бродіння та настоюйте 2-3 дні на столі, при кімнатній температурі.
Після перенесіть ємність з готовими баклажанами по-корейськи до холодильника.
Або розкладіть салат по скляним 0,5 л. банкам, простерилізуйте їх на протязі 30 хвилин та закатайте.
Приємного апетиту!

Джерело

Все буде Україна