«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Солодкі огірочки з гостринкою – рецепт від моєї свекрухи

Літо – сезон огірочків. Тому це чудова нагода поділитися рецептами маринування.

Любі господині, я гарантую, що після таких огірочків всі гості пальчики облизуватимуть! 

Отож, записуйте інгредієнти:

  • Огірків беремо стільки, скільки влізе в баночку;
  • Листочки вишні, хрону, чорної смородини;
  • Одна чайна ложка гірчиці;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • Три зубчики часнику;
  • Одна столова ложка солі;
  • Одна чайна ложка оцтової кислоти

    Спосіб маринування:

  • Ретельно промиваю огірки від бруду та залишаю у холодній воді на 3 години (можна ще на ніч);
  • На дно банки кладу перчик, часник та листячко;
  • Накладаю огірки та заливаю все окропом. Для кожної банки – нова вода;
  • Зверху посипаю трішки гірчицею, цукром, сіллю та оцтом;
  • Закриваю все ключем, перевіряю, чи водичка не виходить;
  • Залишаю на 2 дні під теплою ковдрою та потім переношу до підвалу чи в комору

    Вони виходять такими хрусткими та ще й з перчинкою. Мій чоловік полюбляє такі огірочки як закуску до пива. І всі його друзі мене хвалять. 

    Як вам рецепт? Сподіваємось він буде корисним для вас! А ваші страви стануть ще смачнішими!До речі, цей рецепт нам надіслала читачка на пошту poshepky.com@gmail.comДіліться і ви рецептом своєї улюбленої страви!

    А як ви маринуєте огірки? Поділіться своїми секретиками! 

Все буде Україна