Солодкі огірочки з гостринкою – рецепт від моєї свекрухи
Літо – сезон огірочків. Тому це чудова нагода поділитися рецептами маринування.
Любі господині, я гарантую, що після таких огірочків всі гості пальчики облизуватимуть!
Отож, записуйте інгредієнти:
- Огірків беремо стільки, скільки влізе в баночку;
- Листочки вишні, хрону, чорної смородини;
- Одна чайна ложка гірчиці;
- 10 горошин чорного перцю;
- Три зубчики часнику;
- Одна столова ложка солі;
- Одна чайна ложка оцтової кислоти
Спосіб маринування:
- Ретельно промиваю огірки від бруду та залишаю у холодній воді на 3 години (можна ще на ніч);
- На дно банки кладу перчик, часник та листячко;
- Накладаю огірки та заливаю все окропом. Для кожної банки – нова вода;
- Зверху посипаю трішки гірчицею, цукром, сіллю та оцтом;
- Закриваю все ключем, перевіряю, чи водичка не виходить;
- Залишаю на 2 дні під теплою ковдрою та потім переношу до підвалу чи в комору
Вони виходять такими хрусткими та ще й з перчинкою. Мій чоловік полюбляє такі огірочки як закуску до пива. І всі його друзі мене хвалять.
Як вам рецепт? Сподіваємось він буде корисним для вас! А ваші страви стануть ще смачнішими!До речі, цей рецепт нам надіслала читачка на пошту poshepky.com@gmail.comДіліться і ви рецептом своєї улюбленої страви!
А як ви маринуєте огірки? Поділіться своїми секретиками!