Справжній рецепт сирних ватрушок: такі, які вони повинні бути
Рецепт сирних ватрушок, тих самих, які ми їли в дитячому саду, які нам давали в школі, які пекла мама і, які сьогодні ми будемо пекти самі.
Інгредієнти:
борошно – 150 г
сир (15-18%) – 400 г
яйця – 2 штуки
цукор – 175 г
сіль – 1⁄4 ч.л.
розпушувач для тіста – 3 гр.
Приготування:
Змішуємо 100 г сиру, 1 яйце, 100 г цукру і 1⁄4 ч.л. солі. Борошно змішуємо з розпушувачем. Потім підмішуємо в три прийоми борошно до сирної маси.
Для начинки: змішуємо 300 г сиру, 75 г цукру, яйце. Розтираємо і залишаємо на хвилинку, потім перемішуємо ще раз, щоб цукор встиг розчинитися.
При бажанні можна додати цедру лимона, ванільний цукор або есенцію. Змащуємо формочки вершковим маслом.
Відщипуємо шматочки тіста і розподіляємо по формочкам, потім викладаємо в них начинку. Випікаємо при 180 С протягом 10-12 хвилин.
Смачного!