Святковий салат з червоною рибою: ніжне поєднання сьомги з плавленим сиром
Незвичайне поєднання благородної сьомги зі звичайними сирками, робить цей салат дуже оригінальним. Такий салат можна приготувати на святковий стіл, наприклад, на Новорічні вихідні або Різдво.
Інгредієнти (для форми 16 см):
Солона сьомга – 200 гр
Плавлений сир – 360 гр
Варені яйця – 3 шт.
Свіжі огірки – 250 гр
Майонез – 120-150 гр
Сіль і перець – за смаком
Приготування
Плавлений сир натерти на великій терці. Щоб він не злипався і терти його було простіше, можна попередньо охолодити сир в морозилці. Викласти половину першим шаром і покрити майонезною сіткою.
Свіжі огірки очистити від товстої шкурки, великі насіння видалити. Огірки нарізати дрібним кубиком. Викласти половину огірків наступним шаром, посолити, поперчити за смаком і покрити майонезною сіткою.
Свіжі огірки очистити від товстої шкурки, великі насіння видалити. Огірки нарізати дрібним кубиком. Викласти половину огірків наступним шаром, посолити, поперчити за смаком і покрити майонезною сіткою.Варені яйця натерти на великій терці, викласти на огірки. Знову зробити сітку з майонезу.
Потім знову викласти шар огірків з сіллю, перцем і майонезом.
На нього знову шар сиру, але вже без майонезу
Останній шар з солоної сьомги, нарізаною дрібним кубиком, з тонкою майонезною сіткою. Зверху можна прикрасити салат зеленою цибулею, але зовсім небагато. Салат виходить шикарний, ніжний і красивий. Несподіване поєднання, але дуже цікаве.