Торт Марс, який готується просто і получається дуже смачний
Справжнє шоколадне диво, з ніжним і повітряним кремом і карамеллю.
Інгредієнти:
яйця, 3 шт.;
сіль, дрібка;
цукор, 80 г;
молоко, 50 мл;
олія соняшникова, 30 мл;
борошно, 80 г;
какао, 20 г;
розпушувач, 1 ч.л.
Для приготування карамелі необхідно:
цукор, 150 г;
масло вершкове, 30 г;
вершки жирні, 150 мл;
сіль, дрібка.
Для приготування крему візьміть:
шоколад чорний та молочний по 100 г;
вершки жирні, 450 мл;
желатин, 10 г;
вода 4 ст.л.
Для приготування глазурі необхідно:
шоколад, 100 г;
вершки жирні, 80 мл.
Процес приготування торта Марс
Для бісквіту починаємо збивати яйця з дрібкою солі і потім поступово всипаємо цукор і збиваємо пишну та густу масу.
Борошно з’єднуємо з какао та розпушувачем, просіюємо.
В масу вливаємо молоко та олію, перемішуємо.
Всипаємо борошно з какао і перемішуємо до однорідності.
Форму накриваємо пергаментом і виливаємо тісто. Накриваємо форму фольгою.
Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин, але готовність перевіряйте шпажкою. Охолоджуємо.
Для карамелі розтоплюємо на сковороді цукор, додаємо вершкове масло, добре перемішуємо
Вливаємо вершки, активно вимішуємо і додаємо дрібку солі. Готуємо на вогні до густоти і знімаємо.
Для крему розтоплюємо шоколад в вершках, які підігріваються.
Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати 10 хвилин.
Додаємо желатин в теплу шоколадну масу з вершками і вимішуємо.
Для глазурі у теплих вершках розтоплюємо шоколад і вимішуємо до однорідності
Бісквіт ріжемо на 3 – 4 коржі.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом та карамеллю. Чергуйте на свій смак або викладайте на корж і карамель і крем.
Глазур викладаємо зверху і обмазуємо також боки торта. Відправляємо його в холодильник на ночі.
Перед подачею можна прикрасити на свій смак
Я вам гарантую, що такого дивовижного, вологого та шоколадного десерту ви ще не готували