Улюблений пиріг для всієї родини. Печеться дуже просто, на кефірі
Цього разу я вирішила приготувати його зі своїм улюбленим варенням із полуниці. Також можна використовувати будь-яке інше варення чи джем із ягід чи фруктів. За бажанням їх можна замінити сухофруктами, дрібно нарізаними консервованими персиками чи ананасами. Випічка виходить дуже ніжною, соковитою та в міру вологою. Штрейзельна крихта відмінно доповнює пиріг, надаючи йому апетитну хрустку скоринку
-
Куряче яйце – 4 шт.
-
Цукор – 270 г
-
Рослинна олія – 150 г
-
Кефір – 300 г
-
Борошно – 500 г
-
Розпушувач – 10 г
-
Ванілін – 2 г
-
Сіль – 2 г
-
Варення – 150 г
-
Вершкове масло – 15 г
-
Борошно для посипання – 25 г
-
Цукор – 25 г
Приготування:
У глибокому посуді змішайте курячі яйця, цукровий пісок, сіль та ванілін. Збийте інгредієнти за допомогою міксера до отримання пишної маси. В отриману суміш влийте рафіновану олію. Ще раз перемішайте інгредієнти до однорідної консистенції. Додайте в тісто теплий кефір, ретельно перемішайте. В окремому посуді змішайте просіяне пшеничне борошно, розпушувач і сіль. Перемішайте сухі інгредієнти до однорідної суміші.
У 2 прийоми введіть у тісто суміш сухих інгредієнтів, щоразу перемішуючи масу до однорідності. У результаті у вас має вийти однорідне тісто густе, яке стікає з лопатки широкою стрічкоюЖаростійку форму для випікання застеліть пергаментним папером. Поступово розподіліть на дно форми половину готового тіста. Зверху викладіть варення або джем.Поверх варення рівномірно розподіліть тісто, що залишилосяДля приготування штрейзельної крихти змішайте холодне вершкове масло, цукор і борошно пшеничне. Розітріть інгредієнти в дрібну крихтуПосипте верх пирога готовою штрейзельною крихтою Відправте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готовність випічки перевірте дерев’яною шпажкою. Якщо вона виходить із пирога сухою, випічка готоваГотовий пиріг з варенням розріжте на порційні шматочки і подавайте до чаю або кави. Смачного