«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Унікальна подача звичайних кабачків: хоч на вечерю, хоч до святкового столу

Навіть звичайні кабачки можна приготувати так, що вони будуть гідними святкового столу

Ніжні, апетитні, з великою кількістю начинки можуть виступати в якості закуски або стати самостійною стравою.

Інгредієнти:

5 кабачків
1/2 склянки булгура або пшеничної крупи
кип’яток (до 20 мл)
1 цибулина
1 зубок часнику
сіль, перець, кмин, інші спеції – за смаком
1 ч.л томатної пасти
1 ч.л соусу чилі
Для соусу:

300 мл води
1 ст.л томатної пасти
50 г вершкового масла
сіль та перець – за смаком
Приготування:
До булгуру додаємо трохи кип’ятку, перемішуємо і накриваємо плівкою на 15 хвилин, щоб крупа трохи набухла. За допомогою овочечистки нарізаємо на слайси молоді кабачки
До крупи, яка ввібрала вологу, додаємо фарш, подрібнену цибулю, видавлюємо часник, солимо, перчимо і перемішуємо, потім додаємо  соус чилі і томатну пасту і знову перемішуємо
Беремо заготовку з кабачка і викладаємо з одного боку близько 1 чайної ложки начинки, рівномірно розподіляємо її впоперек, якомога ближче до краю.
Скручуємо кабачковий пласт у міні-рулет і відразу переходимо до виготовлення наступного.

Сформувавши всі рулетики, перекладаємо їх у зручну ємність, попередньо вистеливши дно залишками кабачка.

Розводимо водою томатну пасту, солимо, перчимо і робимо заливку. Виливаємо соус що вийшов на рулетики, додаємо невеликий шматочок масла, а потім відправляємо їх на плиту тушкуватися
Щоб рулетики не спливали накриваємо їх перевернутою тарілкою відповідного розміру і тільки після цього кришкою. Після закипання зменшуємо вогонь і залишаємо тушкуватись протягом 45 хвилин.
Далі залишається лише перекласти на тарілку та подати до столу. Відмінно такі рулетики поєднуються зі сметаною та різними видами соусів, гарні вони і самі по собі як у гарячому, так і холодному вигляді.
 

Все буде Україна