Закрий хоч 30 банок, але завжди буде мало: мариновані помідори на зиму без оцту і стерилізації
Рецепт на літрову банку:
Хрін — 1 шт
Смородина — 2 шт.
Вишня — 3 шт.
Кріп парасолька — 1 шт.
Часник — 3-4 зуб.
Болгарський перець — 1/2 шт.
Лимонна кислота — 1/2 ч. л.
Розсіл на 1 літр води:
Сіль — 1 ст. л.
Цукор — 2 ст. л.
Приготування:
На дно чистих літрових банок викладаю невеликий лист хрону. Додаю 2 листочка чорної смородини і 3 листочка вишні.
По парасольці кропу і 3-4 зубчика часнику
Помідори наколюю зубочисткою – роблю кілька наколів і укладаю до середини банки. У низ викладаю помідори по крупніше, а зверху поменше розміром.
Солодкий болгарський перець нарізаю кільцями
І тепер в банку додаю 3-4 гілочки петрушки.
І зверху на перець викладаю маленькі помідори і так само наколюю зубочисткою
Заливаю банки киплячою водою.
Накриваю кришками і залишаю так стояти 10 хвилин.Через 10 хвилин зливаю воду.
І додаю на 1 літр води 1 столову ложку солі, 2 столові ложки цукру.
Доводжу до кипіння і киплячим розсолом заливаю банки. У кожну літрову банку додаю по 1/2 ложки лимонної кислоти
Закриваю кришками. Банки потрібно кілька разів перевернути або покатати по столу щоб лимонна кислота розчинилася
Перевертаю банки на кришки і накриваю ковдрою і залишаю так стояти до повного охолодження.
Помідори виходять дуже ароматні і дуже смачні – вони прекрасно зберігаються в шафі при кімнатній температурі.
Не забудьте поставити Лайк і поділитися в соцмережах! Дякуємо!