Приготування:
Це рецепт особливо підійде тим, у кого багато своїх груш.
Для початку стерилізуємо чисті баночки приблизно по 5 хвилин кожну. Я взяла об’ємом 900 мл.
Кришки теж потрібно прокип’ятити
Тепер груші потрібно вимити, розділити на половинки і очистити від насіннєвих камер і плодоніжок.
Груші повинні бути без вм’ятин, тверді. Якщо у Вас свої груші, то беріть з дерева. Інакше вони стояти не будуть.
Дрібні груші ділимо на половинки. Великі — на четвертинки.
Далі груші потрібно проварити з лимонною кислотою.
Для цього ставимо каструлю з водою на вогонь і додаємо лимонну кислоту з розрахунку 1 грам лимонки на 1 літр води. Доводимо цей лимонний розчин до кипіння.
Відразу ж ставимо варити цукровий сироп, ним ми будемо заливати груші
У гарячу воду висипаємо цукор з розрахунку 1 стакан цукру на 0,5 літра води. У мене 1,5 літра води – означає я додаю 3 склянки цукру.
Розчиняємо цукор у воді і доводимо сироп до кипіння. Потім зменшуємо вогонь на мінімальний, щоб сироп весь час кипів, поки ми будемо проварювати груші.
Тим часом лимонна вода закипіла. Висипаємо груші і доводимо їх до кипіння.
Після закипання варимо груші до м’якості, але при цьому, щоб вони не розвалювалися.
Після закипання варимо груші до м’якості, але при цьому, щоб вони не розвалювалися
Я варила невеликими партіями, приблизно по 15 хвилин.
Тепер укладаємо груші в стерилізовані банки, заливаємо киплячим сиропом і затягуємо гарячими кришками або закриваємо під ключ
Готові баночки перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.
З цього простого рецепту виходять смачними і груші, і сам компот.
Рецепт ( на 3 банки об’ємом 0,9 літра ):
Груші міцні великі – 7-8 штук ( або дрібні: 14-16 штук )
Для варіння груш на 1 літр води:
Лимонна кислота – 1 грам ( на кінчику ножа )
Сироп:
Вода 1,5 літра
Цукор – 3 склянки ( 250 мл )
Не забувайте поставити лайк, якщо Вам сподобався рецепт, а також підписуйтесь на мій канал, тут Ви знайдете багато простих і смачних рецептів!