«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

21 травня - день Івана Богослова

21 травня цілком може вважатися днем творчих людей, над якими покровительствує Іван Богослов. Що можна і не можна робити сьогодні - читайте у матеріалі.

21 травня 2022: яке сьогодні свято
21 травня 2022: яке сьогодні свято

Іван Богослов був найбільш улюбленим учнем Ісуса Христа. Чоловік завжди висловлював прихильність до Спасителя під час всього його земного шляху, а після того, як Син Божий лишився на Голгофі, він був поруч з Пречистою та підтримував її.

Іван Богослов
Іван Богослов

Після Воскресіння Іван зрозумів, що його місія полягає у тому, щоб і надалі нести вчення Христове. Вважається, що Богослов допомагав всім, хто поширював це сакральне знання, саме тому його особливо шанують автори, письменники та всі творчі люди.

Сьогодні слід просити у Всевишнього наснаги і притулку для душі на шляху земному. Моляться традиційно у першій половині дня та читають такі рядки:

Владико Вседержителю i Святий Царю, що всіх караєш, але не жебраків, зміцнюєш падаючих i піднімаєш повалених, печалі життя людського розвіюєш. Молимося Тобі, Боже наш, раба Твого хворого (ім’я) відвідай милістю твоєю, прости йому всякий гріх вільний або невільний. Так, Господи, твою цілющу силу з неба зійшли, торкнися тіла, погаси гарячку, Утамуй страждання і всяку таємну неміч. Будь лікарем рабу твоєму, підніми його з ліжка недуги і від ложа болю цілим і здоровим, дай йому бути Церкви твоєї слухняним і волі Твоєї виконавцем. Бо Тобі належить милувати і рятувати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

21 травня бажано утриматися від важкої фізичної праці, а ще не опускатися до розпусти й азартних ігор.

Все буде Україна