«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

А коли Тані виповнилося 17 років, мама поділилася з нею радісною звісткою, що вона чекає другу дитину. Але радісною звісткою це було для мами, а не для Тані, вона звикла бути одна в сім’ї, і не хотіла

А коли Тані виповнилося 17 років, мама поділилася з нею радісною звісткою, що вона чекає другу дитину. Але радісною звісткою це було для мами, а не для Тані, вона звикла бути одна в сім’ї, і не хотіла ніяких братиків і сестричок. Далі було ще гірше

Батько Тані пішов з сім’ї, коли їй було два роки. Після всього його спілкування обмежувалося нерегулярними аліментами і тільки. Таня з мамою жили небагато, так як живуть в невеликому районному місті, де роботи особливо немає. А близько трьох років тому мама дівчинки познайомилася з чоловіком і через півроку вийшла за нього заміж.

Таня була не проти того, що мама вийшла заміж. По-перше, вона розуміла, що мама має право на щастя. По-друге, мамин чоловік був досить забезпеченим, і їхнє життя з його появою змінилася тільки в кращий бік, вони стали їздити відпочивати, їй стали купувати модний одяг, купили ноутбук, дорогий телефон.

А коли Тані виповнилося 17 років, мама поділилася з нею радісною звісткою, що вона чекає другу дитину. Але радісною звісткою це було для мами, а не для Тані, вона звикла бути одна в сім’ї, і не хотіла ніяких братиків і сестричок. Таня влаштовувала істерики мамі і вітчиму, але це нічого не змінило, і тоді вона пішла з дому. Поїхала до якоїсь інтернет-знайомої в інше місто, написавши мамі прощального листа, і не закінчивши школу.

Мама подала в розшук, але поки шукали, Тані виповнилося 18 років. А через місяць вона сама об’явилася, попросила грошей, додому повернутися відмовилася, сказавши, що до зрадників не повертаються. І тут її мама з вітчимом зробили помилку, відправивши їй гроші. З цього моменту Таня зрозуміла, що нікуди батьки не дінуться, і стала вимагати гроші на регулярній основі. Саме вимагати, а не просити.

Півтора року вони висилали гроші на першу ж вимогу, це була своєрідна плата за їх спокій, вони знали, що так Тані є, де жити, є, що носити, і є, що їсти. Тані такий стан справ сподобався, працювати не треба, вчитися не треба, а гроші все одно є. І вона стала сприймати матір тільки як гаманець на ніжках.

Але вона прорахувалася, в якийсь момент її мамі набридло таке ставлення, і коли Таня в черговий раз зажадала грошей, мама їй відмовила.

Мама їй запропонувала два варіанти. Перший – Таня влаштовується на роботу і сама оплачує своє життя і свої забаганки. Другий – повертається додому, йде вчитися, і батьки оплачують її життя і її забаганки, але в розумних межах. Таню такі варіанти не влаштували, і вона відмовилася спілкуватися з мамою, сказавши, що їй допоможуть друзі.

Але своїм новим друзям Таня була цікава тільки з грошима, тому залишившись без грошей і на низькооплачуваній роботі, зрозуміла, що вона була не права. Таня повернулася додому.

Повернувшись додому, вона вибачилася перед матір’ю і вітчимом, і повністю прийняла їх правила. Займалася з репетиторами, склала іспити, вступила до інституту. А на випускному в інституті вона подякувала батькам, і сказала, що потрібно було не грати з нею в демократію, а взяти ремінь. Ось така історія про демократію в окремо взятій сім’ї. До речі, молодшого брата Таня любить і балує.

Фото ілюстративне з вільних джерел

Джерело

Все буде Україна