«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Кекс-сметанник «Королівський». Беремо прості продукти з холодильника і отримуємо надзвичайно красивий і смачний кекс. Дуже смакує з усіма літніми ягодами

Кекс-сметанник «Королівський». Беремо прості продукти з холодильника і отримуємо надзвичайно красивий і смачний кекс. Дуже смакує з усіма літніми ягодами

Якщо хочеться чогось смачненького, можна спекти кекс «Королівський». Для його приготування потрібно дуже небагато простих продуктів, які є в холодильнику у кожної господині, а в результаті отримаємо королівську випічку.

Дуже смакує з усіма літніми ягодами. Мені б хотілося сказати, що це восьме чудо світу, перлина кулінарії, але то кекс, простий і абсолютно середньостатистичний кекс-сметанник. Мінімум зусиль та енергозатрат, а результат вражаючий. За матеріалами.
А от що побачила я:

Необхідні інгредієнти:

Яйця – 3 шт.

Сметана – 200 г.

Цукор – 180 г.

Мука – 270 г.

Крохмаль – 1,5 ст. л.

Розпушувач – 2 ч. л.

Ванілін – на кінчику ножа.

Цедра лимона – за смаком.

Ягоди (різні).

Покроковий рецепт приготування:

Яйця збити з цукром, вони повинні збільшитися в об’ємі та посвітлішати. Додати сметану та перемішати. Попередньо просіяні і змішані сухі інгредієнти ввести в декілька етапів.

Ягоди викачати в муці, щоб мінімізувати їх сокопускання в кексі.

Форму змастити олією і присипати мукою. Залити тісто, закинути в духовку на 50 хвилин при 175°. Але тут треба дивитися на його готовність, все залежить від духовки. Можна використати старий добрий спосіб – проколоти кекс шпажкою, тільки хвилин через 45, якщо зробити це раніше, то буде ефект надувної кульки – кекс впаде.

Кекс поливаємо зверху білковою глазур’ю.

Беремо ягоди (які є літні вдома), прикрашаємо ними наш кекс.

Рецепт – ‎Julia M Vilich‎.

Фото – ‎Julia M Vilich‎.

Смачного вам!

Все буде Україна