«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Кутя на Святвечір — традиційний простий рецепт. За таким рецептом кутю готувала моя бабуся!

Кутя на Святвечір — традиційний простий рецепт. За таким рецептом кутю готувала моя бабуся!

Пропоную покроковий рецепт основної страви Різдвяних свят – куті. Складається вона з головних інгредієнтів – вареної пшениці, маку, горіхів та меду. Звичайно, кожна господиня має свої традиції й часто доповнює кутю іншими компонентами, зокрема родзинками, чорносливом, курагою, вишнями й іншими сухофруктами. Це вже на вибір і смак кожного.

Інгредієнти:

150 г пшениці
100 г маку
100 г волоських горіхів
100 г меду
Рецепт приготування:

Зернята пшениці залити водою та залишити на 12-16 год для набухання. Промити їх та варити протягом 2-3 год, доки зернята не почнуть розкриватися та маса не стане густою.
Мак залити водою та проварити протягом 30 хв, охолодити до кімнатної температури. Відцідити зернята від води, перетерти мак в макітрі до однорідної маси.
Волоські горіхи підсмажити на сковорідці протягом 2-3 хв, подрібнити.
До охолодженої звареної пшениці додати мак, горіхи та мед. Добре перемішати.

Джерело

Все буде Україна