«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Лавров назвав “немислимим” закриття неба для його літака. Рогозін пригрозив ядерною ракетою

Глава російського МЗС Сергій Лавров назвав обурливим та немислимим закриття Болгарією, Чорногорією та Північною Македонією неба для прольоту його літака до Сербії, пишуть російські ЗМІ.

Відбулося позбавлення суверенної держави права на здійснення зовнішньої політики. Заблоковано міжнародну діяльність Сербії, принаймні на даний момент, на російському напрямку», — сказав він.

Також Лавров заявив, що те, що сталося, «наочна і повчальна демонстрація того, наскільки далеко НАТО і ЄС можуть піти в задіянні найнижчих методів впливу на тих, хто керується національними інтересами».

При цьому, за словами Лаврова, РФ ніяк не відповідатиме на ці дії, щоб ще більше «не ускладнювати зв’язки між народами».

У той же час глава Роскосмосу Дмитро Рогозін, коментуючи відмову європейських країн дати повітряний коридор для літака з Лавровим, заявив, що російська стратегічна ракета «Сармат» згоди на проліт не питатиме.

«От чим гарний «Сармат»? Він у боягузливих болгар, злопам’ятних румун і чорногорців, які здали спільну історію, згоди на проліт не питатимуть. Як і в інших шведів», — написав він у Twitter.

Все буде Україна