«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Локдаун: з 22 листопада Австрія закрилась для туристів

Австрія закриється для іноземних туристів мінімум до 3 грудня і максимум до 13 грудня 2021 року. Таке рішення прийняв уряд країни в п'ятницю, 19 листопада, повідомляється на офіційному туристичному порталі Австрії, пише УНН.

Деталі
“З понеділка, 22 листопада, вводиться загальнонаціональний локдаун. Це обмеження поширюється на вакцинованих і невакцинованих людей, і триватиме максимум 20 днів. Через 10 днів буде проведена повторна оцінка обстановки і ймовірності дострокового ослаблення заходів. Таким чином, як мінімум до 3 грудня туристичні поїздки до Австрії будуть неможливі”, — йдеться в повідомленні.
Отже, мінімум до 3 грудня і максимум до 13 грудня Австрію не можна буде відвідувати з туристичною метою, хоча повністю закривати кордони влада країни не планує.
Водночас, за даними інтерактивної мапи МЗС України від 19 листопада 2021 року, з 22 листопада в’їзд без реєстрації та без карантину до Австрії можливий з ПЛР-тестом + сертифікатом про повну вакцинацію, що була завершена більше ніж за 14 днів до в’їзду, але не більше, ніж за 9 місяців. Австрія визнає усі вакцини від коронавірусу, що використовуються в Україні.
Також можливий в’їзд з ПЛР-тестом + підтвердження про одужання після захворювання на COVID-19 (медична або офіційна довідка про те, що інфекція була подолана за останні 180 днів, оформлена англійською або німецькою мовами). Медична довідка про наявність нейтралізуючих антитіл більше не вважається доказом перенесеної хвороби.
Невакциновані українці можуть потрапити до Австрії лише з попереньою реєстрацією Pre-Travel-Clearance, негативним результатом ПЛР-тесту, не старшим 72 годин, та обов’язковим 10-денний карантином після в’їзду, який може бути припинений при пред’явленні негативного результату тесту, але не раніше ніж на 5 день після в’їзду.
Підлітки віком від 12 до 18 років, які в’їжджають разом з вакцинованими дорослими, потребують тест, але в цьому випадку вони не підлягають карантину. До неповнолітніх, які подорожують самостійно, застосовуються звичайні правила в’їзду.
Водночас в МЗС нагадали, що починаючи з 22 листопада 2021 року на території Австрії діє загальнодержавний карантин для усіх категорій громадян (вакциновані / невакциновані). Вказані обмежувальні заходи триватимуть до 13 грудня 2021 року. Передбачається, що заклади громадського харчування, перукарні, культурні об’єкти та готелі будуть зачиненими.

Все буде Україна