«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Маша постійно голодними очима на всіх дивилася. Мама Ігоря іноді її потихеньку в квартиру свою заводила і годувала і ще з собою давала, щоб матері передала. А потім сталася біда – не стало її мами

Маша постійно голодними очима на всіх дивилася. Мама Ігоря іноді її потихеньку в квартиру свою заводила і годувала і ще з собою давала, щоб матері передала. А потім сталася біда – не стало її мами

Ігорьок тоді жив з мамою і татом в орендованій квартирі. Типова хрущовка, тонкі стіни, неспокійні сусіди. І були у них в сусідах дивні люди. Батько вічно п’яний, мати з синцями під очима і дівчинка, трохи молодша від Ігорка.

Видно було, що живуть вони не дуже добре. Якщо чесно сказати, то погано. Чи то батько все пропивав, то чи зарплату йому не платили, але Маша постійно голодними очима на всіх дивилася. Мама Ігоря іноді її потихеньку в квартиру свою заводила і годувала і ще з собою давала, щоб матері передала.

Ігоркові Маша подобалася. Вона ніколи не дражнилася, як дворові дівчата. Тільки сумна була завжди. А Ігорьок уявляв собі, що він прекрасний лицар, а Маша його дама, яку він захищає від злого дракона. У вигляді її батька. А потім … А потім сталася біда. Не стало її мами. На очах у Маші. Батька за скоєне посадили. Після цього дівчинку забрали в дитячий будинок і слід її загубився.

Ігорьок хотів її відвідати, але його мамі адресу дитячого будинку не дали – не родичка. Ігор ріс, пам’ять потихеньку зтирала маленьку сусідку, і лише зрідка йому снилися її величезні голодні очі.

В той день Ігор йшов з роботи і випадково зіткнувся на вулиці з дівчиною, яку навіть не встиг розгледіти. Піднявши голову, щоб вибачитися, хлопець натрапив на знайомі величезні очі. Вже не голодні, що радувало. Це була Маша. Дівчина його спочатку не впізнала, але коли Ігор в подробицях описав їх спільне дитинство, прозріла.

Маша після дитячого будинку пішла в педагогічний і працювала в дитячому садку вихователем. Намагалася іншим дітлахам дати те тепло, якого їй не вистачило зовсім. Ігор не готовий був знову втрачати подругу дитинства. Він напросився на чай, а потім запросив на побачення.

Коли Маша все-таки стала його дружиною, хлопець весь час старався, щоб його дружина була сита. Чи то це було з дитинства і бажання хоча б зараз прибрати несправедливість, чи то бажання піклуватися про кохану людину. Що б там не було, головне, що у Маші тепер були ситі і щасливі очі.

Фото ілюстративне з вільних джерел

Джерело

Все буде Україна