«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Моя теща повернулася з Італії і я позичив у неї гроші, бо нам не вистачало на покупку квартири. Вона дала необхідну суму, але в домовлений термін я повернути їй гроші не зміг.

Тепер теща вважає, що я з самого початку не збирався віддавати їй борг

Ми з дружиною захотіли купити квартиру. Але нам не вистачало великої суми. Я довго думав, в кого можна було б позичити ці гроші, бо в банку кредит я не хотів брати через великі відсотки.

От тоді ми з дружиною і зробили велику помилку. Ми зайняли грошей у її матері. Моя теща має гроші, бо вона багато років працювала в Італії і точно має певні збереження.

Гроші позичав я, але розмовляли ми з нею удвох. Термін віддачі теж обговорювали. Просто я розраховував на одну дуже велику угоду по роботі. Перспективи були чудовими, тому я не сумнівався в її успішне завершення і щиро вважав, що швидко зможу віддати гроші своїй тещі.

Але перед самим підписанням у клієнта трапилися непередбачені обставини, і угода була перенесена на більш пізній термін. Я відразу переговорив з мамою дружини, пояснив їй всю ситуацію, нічого не приховуючи.

Але тещі це дуже не сподобалося, вона почала говорити, що ми домовлялися по-іншому і їй теж потрібні ці гроші на свої плани.

Але ми то знаємо, що це за плани. Вона просто вирішила покласти цю суму на вклад під відсоток. Відсоток і невеликий, але вона всю лисину проїла, що гроші потрібно зберігати в банку. Так нам з дружиною, зрештою, все одно де вона хоче зберігати свої гроші. Просто теща почала влаштовувати сцени мало не кожного дня.

У мене дружина дуже спокійна жінка. Щоб її вивести з себе, потрібно дуже постаратися. Але її рідна мати змогла довести її до розмови на підвищених тонах. Дружина кілька разів пояснювала, що угода не скасована, а просто перенесена, в зв’язку з сімейними обставинами клієнта. І ми обов’язково віддамо мамі всі її гроші.

Але всі наші пояснення сприймаються як відмовки, щоб не віддавати борг. Мене вже почали звинувачувати в тому, що я і не збирався зовсім повертати гроші з самого початку. Дуже неприємно чути такі речі про себе.

Теща рано овдовіла, тому одна ростила дочку і сина. Вона доклала багато зусиль, щоб дати дітям освіту і можливість знайти хорошу роботу. Її син зараз працює за кордоном і йому не потрібна допомога матері. Більше того, він щомісяця переводить їй пристойну суму на спокійну і достатню життя.

Ми ж, у свою чергу, теж нічого від неї не вимагали. Теща коли була молодшою, заробила собі в Італії пристойну суму, але допомагати доньці вона не збиралася, хоча з грошима у неї проблем немає. Але чому вона так погано налаштована проти мене, я не можу зрозуміти.

Зараз почалися щовечірні дзвінки з нагадуванням про борг. Я вже подумую взяти ці гроші в кредит, аби тільки віддати їй борг, щоб людина заспокоїлася.

Як мені переконати тещу, що я її не обманював, я не знаю. Та й з чого вона раптом взяла, що я з самого початку не збирався віддавати борг? Є підозра, що ноги ростуть від перегляду нею цих шоу по телевізору. Скільки я ні заставав її за їх переглядом, там завжди справа стосується грошей в сім’ї. Причому сваряться в основному люди похилого віку. Їм на старості років починає здаватися, що їх хочуть всі навколо обдурити і обібрати, включаючи і рідних дітей.

Може, саме через це теща себе так поводить? Я сподіваюся, що найближчим часом зможу віддати їй ці гроші і тоді більше ніколи нічого у неї просити не буду.

Фото ілюстративне – soulpost.

Джерело

Все буде Україна