«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

На Херсонщині окупанти підірвалися на своїх 70-річних мінах, намагаючись замінувати територію

Українські захисники потіснили ворога на Херсонщині, завдавши йому втрат у живій силі та техніці. Російські фашисти, щоб уповільнити темпи настання українського війська пройдуть підступи до своїх нових рубежів оборони. Але використовують для цього міни, які давно підлягають утилізації і вибухають на них.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України. Зазначається, що окупанти використовують міни, які були виготовлені у 50-х роках минулого століття.

“При спробі встановлення мінних загороджень, на старих боєприпасах вже вибухнуло кілька саперів-окупантів з батальйонної тактичної групи 7-ї військової бази 49-ї загальновійськової армії південного військового округу (в/ч 09332) російських окупаційних військ”, – йдеться у повідомленні.

Ці міни зберігалися на складах Ростовської області та були підготовлені для знищення. Але відповідальні за це російські військові надали виділені на утилізацію кошти і відправили небезпечний вантаж на фронт.

До того ж для приховування бойових втрат командування батальйонної тактичної групи класифікувало підрив своїх саперів як нещасний випадок, через що родичі загиблих жодних виплат не отримають.

Все буде Україна