«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Наближається зима, і я вирішила купити собі нову зимову куртку. В кінці місяця я отримала зарплату і купила собі пуховик за шість тисяч гривень. Коли свекруха побачила покупку, вона сказала, що це ве

Наближається зима, і я вирішила купити собі нову зимову куртку. В кінці місяця я отримала зарплату і купила собі пуховик за шість тисяч гривень. Коли свекруха побачила покупку, вона сказала, що це верх нахабства з моєї сторони – витратити більшу частину зарплати на себе і чекати, що чоловік буде весь місяць мене годувати

В дитинстві я виховувалася в сім’ї, де були дуже демократичні відносини. Мої батьки завжди мирно жили між собою і мене теж ні в чому не обмежували. Ми не були багатими, але на необхідні речі нам грошей вистачало.

Потім я вийшла заміж і думала, що зможу у власній родині теж запровадити рівноправні відносини. Мій чоловік дуже хороший, але про його маму я цього сказати не можу.

Справа в тому, що вона з самого початку поставилась до мене недружньо: зробила висновок, що я не рівня її синові, і що він міг би знайти собі когось кращого. Природно, відкрито вона мені це не говорить, щоб не псувати відносини з моїм чоловіком, але з перших днів знайомства задає мені незручні питання, і намагається всіляко показати мені свою нелюбов і неприязнь.

Я не вважаю себе якоюсь негідною: я симпатична, розумна, зі спокійним характером. Але мені не пощастило в тому, що у мене немає свого житла, та й грошей багато не заробляю. До знайомства з мамою чоловіка я ніколи не комплексувала з цієї причини і вважала, що у мене є все для того, щоб вдало вийти заміж, а вона мені навіяла думку, що я безприданниця і ледащо.

Батьки мої живуть далеко, тому заступитися не можуть, а вона постійно робить акцент на тому, як добре заробляє її син, і що мені дуже пощастило, що він взяв мене за дружину. При чому це підноситься не в позитивному ключі, а скоріше навпаки, нібито він вивіз мене з села, хоча це зовсім не так.

Ця жінка спеціально перед людьми мене ганьбить, і каже так, щоб всі почули про мої недоліки. Чоловік колись давно намагався за мене заступитися, але потім зрозумів, що це марно, і тепер просто ніяк не реагує на наші сутички з його матір’ю. А недавно ще постало питання про мою прописку, і свекруха зі шкіри геть лізла, щоб чоловік мене не прописував в квартирі. Також зажадала, щоб він оформив на неї куплену в шлюбі машину.

Я мовчу, терплю і не знаю, скільки ще зможу так жити. Наближається зима, і я вирішила купити собі нову зимову куртку. В кінці місяця я отримала зарплату і купила собі пуховик за шість тисяч гривень. Коли свекруха побачила покупку, вона сказала, що це верх нахабства з моєї сторони – витратити більшу частину зарплати на себе і чекати, що чоловік буде весь місяць мене годувати.

Мені було дуже прикро – свекруха виговорювала все це мені, а чоловік мовчав. Я думала, він виставить маму за двері, але чоловік, коли вона пішла, сказав, що я спокійно ще могла носити стару курточку, не обов’язково було в такий важкий час так витрачатися. Але я впевнена, якби не свекруха, він на мою покупку навіть би і уваги не звернув.

Взагалі, я за кілька років знайомства жодного разу не побачила від цієї жінки нічого хорошого. Вона тільки постійно мене ганить, і намагається підлити вогонь в наші дрібні непорозуміння з чоловіком. Пхає носа в наші сімейні справи, і навіть підраховує, скільки грошей я на себе витрачаю. Не знаю вже, що з цією жінкою робити, і як захищатися від неї. Хочеться переїхати куди-небудь подалі, але чоловік проти.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.

Джерело

Все буде Україна