Не втомлююся готувати таку вечерю. Просто м’ясо і картопля, а як смачно!

08 грудня 2020 р. 23:56

Не втомлююся готувати таку вечерю. Просто м’ясо і картопля, а як смачно!

Запечене м’ясо разом з картоплею і ароматними травами – це і гарнір, і закуска. До такої картопельки з м’ясом ви можете приготувати салат зі свіжих овочів .

Інгредієнти:

м’ясо (свинина), 800 г;
картопля, 7 шт.;
цибуля, 1 шт.;
оцет 9%, 2 ст.л.;
цукор, 1 ч.л.;
сіль перець;
гірчиця, 1 ст.л.;
майонез або сметана, 2 ст.л.;
орегано і інші ароматні трави (за смаком)
Процес приготування:

Картоплю ріжемо кружальцями, цибулю – тонкими півкільцями.
М’ясо ріжемо порційними шматочками, солимо, перчимо, додаємо спеції, гірчицю і сметану. Добре перемішуємо і залишаємо маринуватися.
Цибулю змішуємо з сіллю, цукром та оцтом, заливаємо окропом, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 20 – 30 хвилин.
Форму для запікання змащуємо олією і на дно викладаємо м’ясо, на нього – мариновану цибулю.
Накриваємо все кружальцями картоплі. Посипаємо спеціями картоплю, кропимо олією.
Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку.
Запікаємо страву 1 годину при 200 градусах.

Джерело

Читайте також