«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Подробиці ДТП у Болгарії: пасажири спали і прокинулися від звуку вибуху, від автобуса залишився лише кістяк

Інформації про те, скільки точно людей їхали в автобусі, наразі немає.


В Болгарії близько другої години ночі пасажирський автобус з номерами Північної Македонії врізався в огорожу і миттєво спалахнув. У моторошній аварії загинули, за попередніми даними, 45 людей, з них 12 дітей. 

Все, що залишилося від автобуса - залізний кістяк. Він був останнім з чотирьох у колоні, що поверталася з туристами зі Стамбула. Більшість загиблих мандрівників - етнічні албанці, жителі македонського Скоп'є.

З автобуса, що палав, змогли вибратися лише семеро - двоє жінок і п'ятеро чоловіків, яких із травмами та опіками доправили до лікарні. Наразі їхнім життям нічого не загрожує. А от скільки людей вибратися не змогли - кажуть поки що тільки приблизно.

"Поки що у нас немає інформації про те, скільки точно людей їхало в автобусі. Тіла, що згоріли, буде дуже важко ідентифікувати", - зазначив міністр внутрішніх справ Болгарії Бойко Рашков.

Наступного ранку до Болгарії прилітають прем'єр і міністр внутрішніх справ Північної Македонії.

Тим часом офіс туроператора досі зачинений. Поліція ж розглядає кілька версій катастрофи – погану погоду і слизьку через дощ дорогу та технічну несправність. Також не виключають, що водій міг заснути за кермом і саме тому автобус врізався в огородження.

Правоохоронці зазначають, що зараз опитують вцілілих у лікарні.

Один із них розповів: пасажири спали і прокинулися від звуку вибуху. Йому пощастило розбити вікно і вибратися разом з іще шістьма людьми, що пережили найстрашнішу аварію автобуса в історії Болгарії.

Все буде Україна