«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

«Погані новини для оkупаHтіB!» — Через загрозу з боку РФ Канада може розмістити в Україні свої винищувачі

Канада розглядає можливість посилення своєї військової місії в Україні на тлі дискусії про те, чи втримають президента Росії Володимира Путіна додаткові сили НАТО від подальшої агресії проти сусіда його країни.

Два джерела, які знають про обговорення, повідомили, що міністр оборони Аніта Ананд розглядає можливість розгортання сотень додаткових військовослужбовців для підтримки канадських солдатів, які вже перебувають в Україні на навчальній місії. Інші варіанти, які розглядаються, включають переміщення військового корабля в Чорне море або передислокацію деяких винищувачів CF-18, які базуються в Румунії.

Будь-яке підкріплення було б призначено як повідомлення для пана Путіна, який вдруге підняв тривогу цього року, збираючи війська та техніку біля кордонів своєї країни з Україною. На відео, опублікованих в мережі, видно, як тисячі одиниць бойової зброї, включаючи танки, бронетранспортери та реактивні системи залпового вогню, переміщуються в бік України зі своїх регулярних баз в інших частинах Росії.

За деякими оцінками, зараз у межах короткої їзди від України знаходиться лише 100 000 російських солдатів – країни, яку пан Путін ніколи не вважав повністю суверенною державою, і яку він твердо вирішив не приєднатися до Північноатлантичного договору під керівництвом США. Організація.

Як реагувати на поновлення тиску Росії на Україну, вимальовується перше серйозне міжнародне випробування пані Ананд після того, як минулого місяця вона була призначена міністром оборони, замінивши Харджіта Саджана. Вона та прем’єр-міністр Джастін Трюдо повинні відкалібрувати, чи допомогла б подальша демонстрація підтримки України з боку Канади переконати пана Путіна – чи підштовхне його до дій.

Російський лідер, який більше десяти років застерігав від будь-яких кроків із запрошення України до НАТО, нещодавно підвищив ставку, заявивши, що будь-яке розширення існуючої інфраструктури НАТО в Україні також перетне «червону лінію» і спровокує невизначену відповідь з боку Росія.

Канада має близько 200 військовослужбовців, які базуються на крайньому заході країни – понад 1000 кілометрів від російського кордону – для навчання своїх українських колег. Два джерела, імена яких The Globe не називає, оскільки вони не були уповноважені публічно обговорювати обговорення, заявили, що рішення про розгортання додаткових сил ще не прийнято, незважаючи на прохання української делегації на нещодавньому форумі з безпеки Канади та НАТО в Галіфаксі. зробити більше.

«На даний момент це все ще статус-кво. У нашій позі не відбулося жодних змін", - заявила в середу речниця канадських військових Джулі Макдональд. «Ми уважно стежимо за ситуацією разом із нашими союзними партнерами».

У той час як Україна стурбована можливістю широкомасштабного вторгнення, інші розглядають нарощування Росії як торг, який підтримується доведеною готовністю пана Путіна використовувати військову силу для досягнення своїх цілей.

Російські та західні оборонні експерти погоджуються, що пан Путін, схоже, принаймні дає собі можливість віддати наказ про ширший наступ на Україну, країну, яка вже була частково розчленована російськими військовими діями. (Росія захопила та анексувала Кримський півострів у 2014 році після прозахідної революції в Києві. Підтримане Росією ополчення також контролює значну частину Донецької та Луганської областей з того часу, борючись з українською армією в конфлікті, який загинув понад 14 000 осіб.)

Все буде Україна