«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Посол Польщі Ціхоцький не евакуювався з Києва та пережив усі бомбардування

Світ чекав, що Київ впаде за 3 дні, але він досі залишається недосяжним для російських вбивць. Польща переконана в цьому.

Про це сказав 22 травня президент Польщі Анджей Дуда під час виступу у Верховній Раді. Він зазначив, що бомбардування у столиці України пережив посол Бартош Ціхоцький.

“Коли всі були переконані, що Київ впаде й евакуювали звідси посольства, то польський консул Бартош Ціхоцький залишився в Києві й був з вами під час бомбардування. Він сьогодні зі мною. Дякую Вам, пане-после за те, що гідно представляєте тут нашу державу”, – сказав Дуда.

За словами Дуди, переможна битва за Київ, за Харків, героїчний захист Маріуполя назавжди залишиться на сторінках історії. Ніхто цього не викреслить Президент вважає, що Україна показала всьому світові – вона має сили протистояти колоніальній Росії, хоч ніхто в це не вірив.

Росія не реалізувала жодної зі стратегічних цілей. Вона зазнала величезних збитків й має їх постійно. Це великий успіх Української держави. Це успіх влади, Збройних Сил та всього українського народу, – наголосив Дуда.

Він додав, що Захід об’єднався навколо України. У цьому велика заслуга США і лідерства Джо Байдена.

“У час загрози підтвердилось, що американське лідерство надалі потрібне світові. Київ є місцем, з якого чітко видно, що потребуємо більше Америки в Європі – як у військовому, так в економічному вимірах”, – зазначив Дуда.

Польський президент зауважив, що, на жаль, в Європі останнім часом з’явилися голоси, які викликають занепокоєння. Вони просять, щоб Україна поступилася перед вимогами Володимира Путіна.

“Я хочу сказати чітко – лише Україна має право вирішувати своє майбутнє. Міжнародна спільнота має вимагати від Росії Закінчити агресію і повністю покинути територію України, перестати топтати міжнародне право. Не може бути жодних переговорів за спиною України”, – заявив Дуда.

Він наголосив, що це залізний принцип, якого мають дотримуватись, бо якщо світ пожертвує хоча б сантиметром України й клаптиком її суверенітету – це буде величезним ударом не лише для українського народу, а й для всієї західної спільноти.

Джерело

Все буде Україна