«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Рекордна ніч трансплантацій: українські хірурги провели шість пересадок органів

Родичі загиблих частіше дають згоду на забір органів. Протягом ночі на 24 листопада українські хірурги зробили шість пересадок органів. Про це розповіли у ТСН.Ранок 24 листопада.

Оперували майже одночасно у чотирьох клініках Запоріжжя та Києва. Зокрема, вперше провели операцію у столичній лікарні "Феофанія".  Там пацієнтові пересадили печінку. А в київському Інституті серця 52-річному чоловіку одночасно пересадили два органи: серце і нирку.

Загалом за дві останні доби українські хірурги успішно провели дев'ять трансплантацій від трьох донорів. Як зазначають в Українському центрі трансплантації, завдячувати цим варто не лише медикам з їхнім високим вмінням, але й родичам померлих, які все частіше дають згоду на забір органів. 

Як повідомлялося, в Україні втричі зросла вартість трансплантації серця та легень: рішення ухвалили в уряді. Пересадка серця коштує два мільйони гривень, а легень – майже три мільйони. Втім, повна вартість і за операцію, і за реабілітацію компенсується державою. До слова, востаннє ціни на такі операції встановлювали ще у 2019 році. Попередні тарифи не покривали витрат і реабілітацію.

Все буде Україна