«... і що б не сталось пам'ятайте — Все буде Україна» ©

Все буде Україна

Російські хакери атакували Литву та висунули ультиматум

Угруповання російських хакерів Killnet висунула ультиматум уряду Литви.

Про це кіберзлочинці написали у себе в Telegram .

Вранці 27 червня низка литовських державних сайтів почала працювати з перебоями або не працювала взагалі після кібератак. Серед них — сайти МЗС, МВС, Міноборони, Мін’юсту та Державної податкової інспекції. Відповідальність за злом взяли він Killnet.

Хакери заявили, що вони порушили роботу усієї онлайн-бухгалтерії Литви. Зловмисники також заявили, що вони порушили роботу сайтів аеропорту Вільнюса, аеропорту Каунаса, аеропорту Паланги та сервісу Lietuvos oro uostai («Литовські аеропорти»). При спробі зайти на сайт з’являється напис “Не вдається отримати доступ до сайту”.

«Вам потрібно прислухатися до нашого звернення, тому що у вас немає шансу протистояти з нами. Зате у вас є 48 годин на розблокування транзиту до Калінінграда. Якщо цього не станеться, понад 500 компаній із вашої країни опиняться у жахливих умовах у понеділок. Ми чекаємо на негайну реакцію і вже готові завдати точкового удару в серці вашої системи. […] Вирішіть це питання самі або ми вирішимо його за вас», – заявили хакери.

Зломщики наголосили, що їхня мета — змусити Литву «негайно скасувати своє рішення про заборону транзиту російських вантажів із Калінінградської області до Росії».

Все буде Україна